Ga naar de inhoud

David Goffin wint 27 plaatsen en staat weer in top 50 van ATP-ranking

David Goffin

David Goffin heeft een sprong van 27 plaatsen gemaakt op de ATP-ranking. Onze landgenoot stijgt na zijn overwinning in Marrakech naar de 47e plaats. 

David Goffin heeft een einde gemaakt aan zijn vrije val op de ATP-ranking. De Belgische nummer 1 won zondag het ATP-toernooi in Marrakech en klimt dankzij die overwinning naar de 47e plaats op de ranglijst.

 

Goffin stond twaalf maanden geleden nog op de 15e plaats. Na zijn blessure aan zijn linkerknie en het voortijdige einde van het seizoen eind augustus, stond hij eind 2021 nog maar 39e. Hij zakte nadien verder weg en viel zelfs uit de top 50, naar plaats 74. 

 

Maar met zijn sprong van 27 plaatsen kan Goffin opnieuw naar boven kijken, maar op beide oren slapen is er nog niet bij. Deze week verdedigt hij immers de punten van zijn kwartfinaleplaats vorig jaar in Monte Carlo. Op het prestigieuze toernooi evengoed doen lijkt dit jaar lastig, want in de achtste finales treft hij mogelijk nummer 1 van de wereld Novak Djokovic.   

 

De andere Belgische spelers volgen lager op de ranking. Zizou Bergs staat nog net in de top 200 op de 195e plaats (+1). Kimmer Coppejans is 261e (-13) en Ruben Bemelmans 301e (-5).

Bekijk het laatste punt van Goffin tegen Molcan

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.