Spelen rugproblemen David Goffin weer parten? Landgenoot past voor ATP Lyon

Goffins passage in Rome kende een abrupt einde door problemen aan zijn rug.

David Goffin blijft last ondervinden van zijn rug. Zo speelde hij deze week maar op halve krachten op het ATP-toernooi in Rome. Onze landgenoot heeft er nu ook voor gekozen om volgende week niet deel te nemen aan het ATP-toernooi van Lyon. Een voorzorgsmaatregel om Roland Garros veilig te stellen?

David Goffin (ATP 48) zal komende week niet deelnemen aan het ATP 250-toernooi in Lyon (gravel/534.555). De Belgische nummer één komt niet voor op de hoofdtabel van het toernooi in Frankrijk na de loting van vrijdag. 

 

Nochtans zou hij oorspronkelijk wel deelnemen. Meer dan waarschijnlijk liggen zijn aanslepende rugproblemen aan de basis van de afzegging.

 

Goffin had woensdag al veel last van zijn rug tijdens zijn nederlaag in de tweede ronde van het ATP Masters 1.000-toernooi van Rome. Tegen de Amerikaan Jenson Brooksby (ATP 38) moest hij tijdens de match tot twee maal toe een kiné op het terrein vragen.   

 

Met zijn opgave lijkt Goffin geen risico te willen nemen voor Roland Garros, dat een week later begint in Parijs.