Giorgio Chiellini kondigt vertrek bij Juventus aan: "Ik wil plaatsmaken voor jongeren"

Na zijn afscheid bij de Italiaanse nationale ploeg zegt Giorgio Chiellini nu ook vaarwel tegen zijn club Juventus. De beenharde verdediger speelde 17 jaar voor de Oude Dame en verlaat de club als cultheld.

De verloren bekerfinale tegen Inter Milaan gisterenavond was niet het enige droevige nieuws voor de Juventus-supporters. Na de wedstrijd liet de 37-jarige verdediger Giorgio Chiellini weten dat hij de club na dit seizoen verlaat.

 

"Het is mijn eigen keuze. Ik heb er vrede mee dat ik zal vertrekken. Ik wil graag plaatsmaken voor de jongeren", sprak Chiellini. Zijn contract loopt af na dit seizoen en wordt dus niet verlengd.

 

De Italiaan speelt sinds 2005 voor de club en heeft zich in al die jaren ontpopt tot clubmonument. Met negen landstitels en vijf bekers op zijn palmares laat hij een goed gevulde prijzenkast achter in Turijn.

Ik ga met mijn familie bespreken wat ik nu ga doen.

Giorgio Chiellini

Wat er nu volgt, is nog niet duidelijk. "Ik weet nog niet wat ik ga doen. Dat zal ik nog met mijn familie bespreken", zegt  Chiellini.


Volgens Italiaanse media overweegt Chiellini nog een avontuur in de Amerikaanse competitie MLS.


Eerst volgen nog twee competitiewedstrijden met Juventus. De Oude Dame is al zeker van een Champions League-ticket, maar zal  in schoonheid afscheid willen nemen van haar kapitein.


Een tweetal weken geleden had Chiellini ook al zijn afscheid bij de nationale ploeg aangekondigd. Op 1 juni zal de oude krijger op Wembley zijn laatste wedstrijd voor de Squadra Azzura spelen.