Ga naar de inhoud

BEKIJK: Niet Jakobsen of Groenewegen maar Olav Kooij is de Nederlander met de snelste benen in Hongarije

 wo 11 mei 2022 18:22

De 20-jarige Nederlander Olav Kooij (Jumbo-Visma) werpt zich steeds meer op als een van de grootste sprinttalenten. In de openingsrit van de Ronde van Hongarije zette hij zijn zegeteller voor het seizoen al op 4 overwinningen.

Enkele dagen na de Giro-start in Hongarije stond er met de Ronde van Hongarije al een nieuw wielerfeestje op het programma. Heel wat topsprinters verschenen er aan de start en dus waren er genoeg ploegen kandidaat om van de eerste rit naar Szekesfehervar een massasprint te maken.

 

Dat was balen voor Sport Vlaanderen-renner Aaron Van Poucke en Jens Reynders, die hun vlucht pas zagen stranden onder de rode vod.

 

Grote namen als Fabio Jakobsen en Dylan Groenewegen kwamen er in de sprint niet aan te pas. Elia Viviani leek de meeste aanspraak te maken op de zege, maar dat was buiten Olav Kooij gerekend, die zijn 13 jaar oudere vakbroeder met het kleinste verschil klopte.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Uitslag rit 1
1. Olav Kooij (Ned) 195 km in 4u34'36"
2. Elia Viviani (Ita)  
3. Matthew Walls (GBr) allen
4. Rudy Barbier (Fra)  
5. Matteo Moschetti (Ita) zelfde
6. Max Kanter (Dui)  
7. Dylan Groenewegen (Ned) tijd
8. Sasha Weemaes  
9. Marius Mayrhofer (Dui)  
10. Arvid de Kleijn (Ned)