Ga naar de inhoud

Jupiler Pro League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Anderlecht
38
4
2
2
0
5
6
2
Club Brugge
36
4
3
0
1
9
3
3
Union
35
4
0
4
0
4
8
4
KRC Genk
34
4
3
0
1
5
2
5
Antwerp
29
4
1
3
0
1
5
6
Cercle Brugge
29
4
1
1
2
5
5
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Anderlecht
6
2
2
0
0
3
1
2
Club Brugge
6
2
2
0
0
6
1
3
Union
0
2
0
2
0
3
5
4
KRC Genk
7
3
2
0
1
4
2
5
Antwerp
0
1
0
1
0
0
1
6
Cercle Brugge
1
2
0
1
1
1
2
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Anderlecht
0
2
0
2
0
2
5
2
Club Brugge
4
2
1
0
1
3
2
3
Union
0
2
0
2
0
1
3
4
KRC Genk
3
1
1
0
0
1
0
5
Antwerp
3
3
1
2
0
1
4
6
Cercle Brugge
4
2
1
0
1
4
3

Voorzichtige vreugde bij Club Brugge na zege op Union: "Job done, maar we zijn nog nergens"

 zo 8 mei 2022 16:24
Vanaken brak met een rake kopbal de ban.

Met een felbevochten zege tegen de grote titelconcurrent heeft Club Brugge zichzelf in polepositie gepiloteerd in het kampioenschap. De landskampioen had zijn handen vol met uitdager Union, maar trok finaal toch aan het langste eind. "We wisten dat het van details ging afhangen, dat is zo gebleken", klonk het.

Alfred Schreuder: "Ons plan is uitgekomen"

Het mindere spel hebben en toch winnen: Club had in het Dudenpark het geluk van een kampioen. "Achteraf gezien is ons plan uitgekomen, maar deze wedstrijd heeft ook andere dingen laten zien", vertelde Club-coach Schreuder na afloop. 

 

"In de eerste helft ging het goed gelijk op, maar we waren ook te slordig aan de bal. In het begin van de tweede helft hadden we het moeilijk, maar daarna hebben we het laken naar ons toe getrokken. Uiteindelijk stappen we wel met een zege de bus op, daar zijn we heel blij mee."


"Op het middenveld lag veel ruimte om te voetballen, maar we moesten de ruimtes beter vinden. Vooraan moesten we nog wat schuiven om in de slotfase offensiever te spelen, want we wisten dat we fysiek heel sterk zijn."

Het team gaat boven alles, het gaat niet om Charles of om mij, het gaat om Club Brugge.

Club-coach Alfred Schreuder

Schreuder verraste door De Ketelaere op de flank te posteren en Skov Olsen op de bank te laten starten. "Het team gaat boven alles, het gaat niet om Charles of om mij, het gaat om Club Brugge", was Schreuder stellig. 


"We moeten het beste doen wat deze club nu nodig heeft, daarvoor overleg ik veel met mijn staf en mijn spelers. We weten dat we sterke wisselopties hebben, dat hebben we vandaag gezien."


Schreuder liep na de wedstrijd het veld op richting de supporters. Om emotionele uitspattingen van de fans de kiem in te smoren? "Daar hoef ik verder niets over te zeggen, toch?", knipoogde de Nederlander, de wedstrijd tussen Union en Beerschot indachtig.


(lees verder onder de link)

Gerelateerd:

Hans Vanaken: "We wisten dat we niet mochten panikeren"

"We wisten dat het van details ging afhangen. Dat is zo gebleken", klonk het bij matchwinnaar Hans Vanaken. "Ze kregen een penalty en misten die, waardoor wij weer energie kregen."

 

"Wij maakten dan een goal dankzij een perfecte voorzet van Skov Olsen, de voorzet was zelfs mooier dan de afwerking. Daardoor kregen we vertrouwen en kwamen we weer beter in de match. Daarna hebben we het goed uitgespeeld."


Panikeerde Club na de slechte eerste helft? "We hebben ervaring met deze play-offs en weten dat we nooit mogen panikeren. Zelfs al hadden we vandaag verloren. Elke match kan voor een ander verhaal zorgen."

 

"Of we de titel al kunnen ruiken? Dat is het gevaarlijke van zo'n zege. We mogen blij zijn, maar zijn er nog lang niet. Woensdag is een nieuwe wedstrijd die even belangrijk is. Na woensdag kan het er weer anders uitzien, maar we zullen hard werken tegen dan."

Simon Mignolet: "Union had betere kansen, maar dat is niet belangrijk"

"Als we eerlijk zijn, had Union de betere kansen. Maar dat is niet zo belangrijk in deze fase van de competitie", vertelde doelman Simon Mignolet. "Op dit moment tellen enkel de drie punten, die hebben we gepakt. Job done, maar we zijn nog nergens."


"Onze eerste helft was zeker niet onze beste, maar we moesten vooral rustig blijven. We hebben die jongens die beslissend kunnen zijn, zoals Hans die hem binnenkopte. We zijn goed begonnen in deze play-offs met 7 op 9, maar er zijn nog drie wedstrijden te spelen."


Even hing de Brugse titelhoop aan een zijden draadje, toen Vanzeir achter de elfmeterstip mocht gaan staan, maar de Union-spits miste. "Op zo'n moment ligt de druk bij de strafschopnemer. Dan probeer ik het hem zo moeilijk mogelijk te maken, met alles wat ik kan doen", vertelde Mignolet.

 

"Ik probeerde wat onnozel te doen. Ik ben altijd een serieuze mens, maar op zo'n moment kan ik me wat uitleven. Dan is het hopen dat hij niet binnen het kader getrapt wordt of dat ik hem kan pakken. Gelukkig ging hij ernaast."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.