Machtswissel in titelstrijd: Vanaken kopt Club naar leidersplaats, Union treurt na penaltymisser Vanzeir

  1. 40' - Geel - Clinton Mata
  2. 5' - Geel - Teddy Teuma
  1. 90+8' - Doelpunt - Antonio Nusa (0 - 2)
  2. 90+6' - Geel - Eduard Sobol
  3. 90+1' - Geel - Deniz Undav
  4. 90+1' - Geel - Stanley N'Soki
  5. 89' - Verv. Dante Vanzeir door Ismaël Kandouss
  6. 87' - Verv. Noa Lang door Antonio Nusa
  7. 79' - Verv. Jonas Bager door Kacper Kozlowski
  8. 78' - Geel - Kaoru Mitoma
  9. 74' - Doelpunt - Hans Vanaken (0 - 1)
  10. 70' - Verv. Sargis Adamyan door Andreas Skov Olsen
  11. 70' - Verv. Bart Nieuwkoop door Guillaume François
  12. 69' - Verv. Lazare Amani door Kaoru Mitoma
  13. 59' - Verv. Denis Odoi door Eduard Sobol
  14. 59' - Geel - Loic Lapoussin
  15. 57' - Geel - Denis Odoi
  16. 55' - Gemiste strafschop - Dante Vanzeir
  74'goalHans Vanaken0 - 1
  90+8'goalAntonio Nusa0 - 2

  De kaarten liggen plots helemaal anders. Club Brugge onttroonde Union vanmiddag in een meeslepende topper om de leidersplaats. Een kwartier voor tijd scoorde Hans Vanaken met een kopbal nadat Dante Vanzeir een kwartier eerder een strafschop had gemist. Toptalent Antonio Nusa legde diep in blessuretijd nog de 0-2 in doel. Kan Union woensdag de rug rechten in Jan Breydel?

  Union - Club Brugge in een notendop:

  • Sleutelmoment: Net voor het uur gaat Lazare liggen na een licht contact met Mechele, scheidsrechter Visser is onverbiddelijk en legt de bal op de stip. Vanzeir acht zijn moment gekomen, maar mikt de strafschop naast. Een kwartier later kopt Vanaken Club Brugge wel op voorsprong en dat geeft blauw-zwart niet meer uit handen.

  • Man van de match: Club Brugge mag zijn doelman Simon Mignolet danken. De Rode Duivel hoefde geen onwaarschijnlijke reddingen te verrichten, maar hield wel voor een derde keer op rij in deze Champions' play-offs de 0.

  • Opvallend: Het moment van de waarheid is aangebroken, maar net dan geven aanvallers Deniz Undav en Dante Vanzeir niet thuis. Het is trouwens de eerste keer dit seizoen dat Union 2 wedstrijden op een rij niet kan scoren en dat is toch te wijten aan de mindere vorm waarin hun aanvallers verkeren.

  Beste kansen voor Union in intense eerste helft

  In een zonnig en uiterst sfeervol Dudenpark trok de kraker tussen Union en Club Brugge zich op gang. De start van een tweeluik dat de titelstrijd een definitieve (?) richting zal uitsturen.

   

  Beide teams serveerden veel grinta en strijd in de beginfase. Na fel doorjagen kreeg Union-aanvoerder Teuma terecht geel, Lazare en Balanta zochten elkaar even op na een zoveelste worstelpartij.

   

  De beste kansen waren wel voor de thuisploeg, Teuma testte met een harde knal van dichtbij de reflexen van Mignolet. De Club-doelman moest ook tussenkomen op pogingen van Lapoussin en Undav, maar loste alles telkens probleemloos op.

   

  Net voor de pauze had het doelpuntje ook zomaar aan de overkant kunnen vallen. Burgess verloor zowaar een luchtduel van Lang, maar de Nederlander kon Adamyan de openingsgoal niet aanbieden. 

  Vanzeir mist strafschop, Vanaken scoort wel

  Beide teams hadden al heel wat brandstofreserves verbruikt voor de pauze en de tweede helft kwam ook moeilijk op gang. Net voor het uur ontplofte het Dudenpark wel toen Lazare licht werd aangetikt door Mechele. De bal ging op de stip.

   

  Dante Vanzeir hoopte Union op voorsprong te trappen, maar bezweek toch even onder de druk. De pijlsnelle aanvaller zag zijn poging naast de paal verdwijnen, een enorme domper voor de thuisploeg.

   

  En daar profiteerde Club gretig van. De ingevallen Skov Olsen vond een kwartier voor tijd het hoofd van de inlopende Vanaken die Moris kansloos achterliet: 0-1.

   

  Een moegestreden Union kwam niet meer tot kansen en in het ultieme slot besliste de piepjonge invaller Nusa nog de wedstrijd. Club Brugge springt zo naar de leiding van de Champions' play-offs, maar Union krijgt woensdag al zijn kans op revanche in het Jan Breydelstadion. 

  Undav: "De druk op woensdag is enorm groot nu"

  Vanaken: "De penaltymisser kroop in hun hoofd en gaf ons een boost"

  Lapoussin: "We onthouden het positieve en proberen het in de volgende match recht te zetten"

  Nielsen: "Erg ontgoocheld, maar we moeten al vooruit kijken"

  Fase per fase

  1. einde, 15 uur 27. Club zet enorme stap richting titel! De 0-2 van Nusa gaat door, maar eigenlijk maakt dat allemaal niet veel meer uit. Club Brugge wint op Union en neemt de leidersplaats over van de Brusselaars. Kort na rust miste Vanzeir een strafschop, aan de overkant maakte Vanaken een voorzet van Skov Olsen wel af. Woensdag krijgen we de return al in Brugge!  .
  2. tweede helft, minuut 99 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 99.
  4. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 98 door Antonio Nusa van Club Brugge. 0, 2.
  5. tweede helft, minuut 97. Toch het doelpunt! Geen idee hoe scheidsrechter Visser het beslist, maar het feestje van Nusa gaat toch door. Mitoma krijgt zo ook geen rode kaart.  .
  6. Rood voor Mitoma. Wat krijgen we nog allemaal te zien! Na de hoekschop blijft de bal hangen, maar François kan net niet op doel besluiten. Het gaat dan razendsnel de andere kant uit waar Mitoma de doorgebroken Skov Olsen neerhaalt, maar Nusa er wel 0-2 van lijkt te maken. De assistent steekt zijn vlag in de lucht voor buitenspel. . tweede helft, minuut 96.
  7. tweede helft, minuut 96. Nog een allerlaatste hoekschop voor de thuisploeg. Alles of niets! .
  8. Gele kaart voor Eduard Sobol van Club Brugge tijdens tweede helft, minuut 96
  9. tweede helft, minuut 95. Lapoussin zoekt Mitoma die hard in aanraking komt met Buchanan. Mitoma houdt er een bloedneus aan over, Buchanan wordt even gecontroleerd op een hersenschudding.  .
  10. tweede helft, minuut 92. Er komen overigens 6 minuten bij, maar het ziet er momenteel niet naar uit dat we nog veel kansen zullen krijgen.  .
  11. tweede helft, minuut 92. Nsoki geschorst. Pech voor Club Brugge want na een opstootje met Deniz Undav krijgt Stanley Nsoki geel. De verdediger is zo geschorst voor de partij van woensdag. .
  12. Gele kaart voor Deniz Undav van Union tijdens tweede helft, minuut 91
  13. Gele kaart voor Stanley N'Soki van Club Brugge tijdens tweede helft, minuut 91
  14. Moris houdt Union in de match. De boeken konden bijna dicht in het Dudenpark, maar de thuisploeg kan uiteraard nog steeds rekenen op sluitstuk Anthony Moris. De doelman pakt uit met een knappe parade op een knal van Skov Olsen. . tweede helft, minuut 89.
  15. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Union, Ismaël Kandouss erin, Dante Vanzeir eruit
  16. tweede helft, minuut 87. Lang gaat eruit na een sterke match, de piepjonge Nusa moet de wedstrijd volmaken.  .
  17. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Club Brugge, Antonio Nusa erin, Noa Lang eruit
  18. tweede helft, minuut 86. Vanzeir en Undav gezocht. Mitoma heeft ruimte en kan iemand uitzoeken in het strafschopgebied, maar Vanzeir en Undav zijn niet te bespeuren. Zo zal Union uiteraard geen doelpunt meer maken.  .
  19. tweede helft, minuut 82. Het is Union dat nu mag voetballen, Club loert op de tegenaanval. Er is wat twijfel in geslopen bij de thuisploeg, ook de fans moeten toch even slikken en dat is uiteraard begrijpelijk.  .
  20. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Union, Kacper Kozlowski erin, Jonas Bager eruit