Charmezanger Jan Smit wordt voorzitter van kersverse eersteklasser FC Volendam

  Jan Smit en coach Wim Jonk moeten Volendam in de Eredivisie houden.

  Geen valse noten meer tijdens de supportersliedjes van FC Volendam, de nieuwkomer in de Eredivisie volgend seizoen. De Nederlandse zanger Jan Smit is de nieuwe voorzitter van de promovendus.

  Jan Smit werd in 1985 geboren in Volendam, ten noordoosten van Amsterdam. Hij is een fervent supporter van de club, die in de tweede klasse het dit seizoen erg goed doet. Sinds 1 januari had hij de leiding over de commerciële afdeling van de club.

   

  Vanaf 1 juli wordt hij ook voorzitter, al was dat aanvankelijk niet zijn ambitie. "Hoewel dit niet mijn plan was, ben ik daar voor de club waar de club mij nodig denkt te hebben. Volgend jaar vier ik hier mijn tienjarig jubileum, dan is dit maar het toetje", reageerde Smit.

   

  "In onze zoektocht naar een geschikt uithangbord mét bestuurservaring kwamen we na een aantal gesprekken met onze raad van commissarissen al gauw tot de conclusie dat we niet ver hoefden te zoeken", zei Piet Kemper over zijn opvolger. 

   

  "Jan heeft veruit de meeste bestuurservaring van iedereen binnen de club en is onze bekendste ambassadeur. Daarom hebben we hem gevraagd zijn commercieel directeurschap neer te leggen om vanaf komend seizoen als voorzitter aan de slag te gaan."   

   

  FC Volendam, waar Wim Jonk hoofdtrainer is, keert volgend seizoen na een afwezigheid van dertien jaar terug in de Eredivisie.