Ga naar de inhoud

Derde jaar op rij geen Halle-Ingooigem : "Budgettaire problemen nekken editie 2022"

 do 28 april 2022 15:37
Dries De Bondt blijft een jaar langer de laatste naam op de erelijst van Halle-Ingooigem.

Ook dit jaar vindt de internationale wielerwedstrijd Halle-Ingooigem niet plaats. De organisatie krijgt het budget niet rond. Normaal was de wedstrijd gepland voor 22 juni 2022, maar daar wordt een streep door getrokken. Alweer een opdoffer, want het is het derde jaar op rij dat om verschillende redenen de koers niet gereden kan worden.

Halle-Ingooigem is voor de Belgische mannelijke profrenners de traditionele opstap richting het Belgisch kampioenschap op de weg, maar het is al van 2019 geleden dat de wedstrijd tussen het Vlaams-Brabantse Halle en het West-Vlaamse Ingooigem plaatsvond. 

 

In 2020 werd de wedstrijd niet gereden omdat de organisatie instond voor het BK, een jaar later gooide de coronapandemie roet in het eten.

 

Dit jaar nekken budgettaire problemen de organisatie: door de moeilijke economische situatie in ons land vinden ze onvoldoende sponsorinkomsten. 

 

"We krijgen ons budget niet rond", bevestigen de organisatoren. En zo blijft Dries De Bondt, de laureaat van 2019, nog een jaar langer de laatste winnaar van Halle-Ingooigem.