BEKIJK: Emma Meesseman debuteert bij Chicago Sky met glansprestatie in eerste oefenwedstrijd

Emma Meesseman heeft het rood van Washington ingeruild voor het blauw van Chicago.

Emma Meesseman (28) heeft haar debuut gevierd bij Chicago Sky. Zonder een handvol sterkhouders verloor de regerende WNBA-kampioen wel van Dallas, maar Meesseman presteerde ijzersterk in haar eerste oefenmatch voor haar nieuwe Amerikaanse club.

Voor Emma Meesseman was het haar eerste wedstrijd nadat ze begin maart vertrokken was bij haar Russische club Jekaterinenburg. Van stroefheid leek er geen sprake bij de Belgian Cat. Met 24 punten, 5 rebounds en 5 assists mocht ze zich de beste vrouw op het veld noemen.

Ondanks de glansprestatie van Meesseman verloor Chicago, de titelverdediger in de WNBA wel met 77-92 van Dallas.

 

De thuisploeg kon verzachtende omstandigheden inroepen. Het ging om de 1e oefenmatch van het seizoen en bovendien waren andere sterkhouders als Kahleah Copper, Candace Parker, Allie Quigley en Courtney Vandersloot er nog niet bij.

Ook Julie Allemand moet nog aansluiten bij haar nieuwe team. Zij werkt eerst het seizoen af bij haar Franse club Lyon.

 

Het WNBA-seizoen gaat van start op 6 mei. Chicago is torenhoog favoriet om zichzelf op te volgen als kampioen.

Gisteren genoten Emma Meesseman en haar ploegmaats nog van de Chicago Bulls