The Sky is the limit: ook Emma Meesseman maakt toptransfer naar WNBA-kampioen Chicago

 vr 18 februari 2022 21:13

Na 7 seizoenen bij de Washington Mystics trekt Emma Meesseman binnenkort het truitje aan van Chicago Sky, de regerende kampioen in de WNBA. In Chicago zal ze heel wat bekende gezichten tegenkomen, onder wie assistent-coach Ann Wauters en collega Belgian Cat Julie Allemand.

Emma Meesseman was na het aflopen van haar contract bij Washington een zogenoemde "free agent", een vrije speelster. Meesseman had de clubs dus voor het uitkiezen, want reken maar dat de voltallige WNBA ervan droomde om onze landgenote binnen te halen.

Meesseman, in 2019 nog verkozen tot Beste Speelster in de WNBA-finale, heeft er nu voor gekozen om na 7 jaar bij Washington nieuwe oorden op te zoeken. Ze speelt komend seizoen bij Chicago Sky, vorig jaar de kampioen in de WNBA. Die overgang hing al enkele weken in de lucht, maar is nu officieel.

Meesseman wordt zo al de 3e Belgische bij Chicago. De club strikte eerder al spelverdeelster Julie Allemand en heeft ook Ann Wauters als assistent-coach.

Sky-coach James Wade is voor Meesseman ook geen onbekende. Hij was enkele jaren geleden één seizoen assistent-coach bij Jekaterinenburg, de Russische club van Meesseman.

"Met Emma kunnen we blijven meestrijden op het hoogste niveau"

Met de komst van Emma Meesseman lijkt Chicago meer dan voldoende gewapend om zijn titel te verdedigen dit seizoen. De club verlengde eerder deze week nog de contracten van sleutelspeelsters Courtney Vandersloot en Allie Quigley, ook ploegmaats van Meesseman in Rusland.

Ook Kahleah Copper, vorig seizoen verkozen tot MVP in WNBA-finale, blijft langer aan boord bij het team. Chicago zou nog maar de 3e club zijn die erin slaagt om zijn WNBA-titel te verlengen.

Coach James Wade is in de wolken met de komst van Meesseman: "Emma kent al veel speelsters van ons team en heeft ook al gewonnen met die speelsters. Ze zal ervoor zorgen dat we kunnen blijven meestrijden op het hoogste niveau", klinkt het.

"Het is een geweldige dag voor ons. Er zijn de voorbije 6 jaar 5 WNBA Finals MVP's geweest. Met Emma, Candace Parker en Kahleah Copper hebben we er nu 3 in onze ploeg. We kijken uit naar de toekomst."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Lees ook: