Allemand gelukkig met toptransfer naar Chicago: "Hopelijk komt Meesseman ook"

Julie Allemand speelt het komende seizoen voor WNBA-kampioen Chicago. Met assistent-coach Ann Wauters - en wellicht straks ook Emma Meesseman - voelt het voor de Belgian Cat in Chicago als thuiskomen. "Voor mij is dit echt top", reageert Allemand enthousiast. 

Donderdag werd het nieuws officieel bevestigd dat Julie Allemand naar de regerende kampioen in de WNBA trekt, Chicago Sky. In Chicago komt ze ex-ploegmate Ann Wauters tegen, die er assistent-coach is.

 

Vlak voor de afreis naar de VS, waar de Belgian Cats beginnen aan hun WK-kwalificatie, reageerde Allemand voor onze camera op haar transfer. "Het is super voor mij, ik ben heel enthousiast", klonk het.

 

"Het is een nieuw hoofdstuk voor mij. Ann (Wauters, red.) zit al in Chicago, dus het is voor mij een beetje thuiskomen. Ik ken de coach ook en hij zal me veel bijbrengen. Voor mij is dit echt top. Vorig jaar werd Chicago kampioen en ook nu hebben ze nieuwe ambities."

 

Kwam Allemands transfer er dankzij Wauters? "Neen, maar dat speelde natuurlijk wel een rol. Het doet altijd plezier als je weet dat iemand die je goed kent daar is. Het is niet gemakkelijk voor Europese speelsters om in de Amerikaanse competitie te spelen, al heb ik die ervaring wel al gehad."

Of de transfer door Wauters komt? Nee, maar dat speelde natuurlijk wel een rol.

Julie Allemand

In de wandelgangen gonst het ondertussen van de geruchten rond Emma Meesseman. De leading lady van het Belgische basketbal zou ook dicht bij een transfer naar Chicago staan. 


"Of Emma ook zal komen? Ik hoop het", kan Allemand er over kwijt. "Het zou leuk zijn als ze ook komt, dan zijn we er met drie Belgen. Het zou dan een beetje de Chicago Cats worden", lacht ze.

Allemand: "Deze transfer is super, ik ben heel enthousiast"

Over WK-kwalificatie: "Meteen winnen tegen Puerto Rico"

Allemand stapte vandaag met de Cats het vliegtuig op naar Washington, waar ze donderdag hun WK-voorronde openen tegen Puerto Rico, een wedstrijd die gewonnen moet worden.


"Het is belangrijk om meteen te winnen tegen Puerto Rico. We weten dat de FIBA niet echt correct is geweest naar ons toe, maar dat hebben we niet in de hand." 


"De match tegen de VS zal niet zo veel uitmaken, want de VS moet niet tegen Rusland spelen. Dat zal voor ons dus een soort oefenmatch worden. Tegen Rusland wordt het wel  een belangrijke wedstrijd."

programma
Puerto Rico België 65-98 verslag
België Verenigde Staten 75-84 verslag
Verenigde Staten Puerto Rico 93-55  
Rusland België 43-66 verslag
Puerto Rico Rusland 68-102  
stand
    M W V saldo ptn
1. België 3 2 1 +47 5
2. Verenigde Staten 2 2 0 +47 4
3. Rusland 2 1 1 +11 3
4. Puerto Rico 3 0 3 -105 3

De Verenigde Staten zijn al zeker van het WK. Naast de VS staan er nog 2 WK-tickets op het spel. België speelt eerst 2x in Washington en reist dan naar de Dominicaanse Republiek voor de wedstrijd tegen Rusland. De Russische vrouwen mogen de VS niet in omdat het Russische vaccin niet erkend is in de States. Rusland speelt enkel tegen België en Puerto Rico.