Ga naar de inhoud

Beerschot en Union unaniem: "Dat gezinnen met wenende kinderen dit moeten meemaken, is gewoon triest"

 zo 10 april 2022 22:05

Het wangedrag van de Beerschot-supporters tijdens de wedstrijd tegen Union zorgde voor een einde van het reguliere voetbalseizoen in mineur. Eén laatste optreden van Beerschot op het hoogste niveau draaide uit op een nachtmerrie. Daar heeft Joren Dom het moeilijk mee: "Dit zou absoluut niet mogen."

"Ik heb hier één woord voor: zonde", reageert een gefrustreerde Joren Dom na de ingekorte wedstrijd. 

 

"We wilden nog een keer tonen tot wat we in staat zijn en deden 82 minuten ons best. Voor veel jongens was het ook de laatste wedstrijd voor Beerschot. Dat zoiets gebeurt, zou absoluut niet mogen."

De supporters van Union zijn de liefste supporters die er zijn. Zij verdienen dit niet.

Joren Dom

Beerschot verlaat 1A met het schaamrood op de wangen. Maar wat erger is: wat een heerlijke voetbalavond voor de Union-fans moest worden, blijft voor eeuwig een slechte herinnering aan de ploeg van het Kiel.

 

"We staan bekend om ons stadion waar er steeds een feestvreugde heerst", weet Felice Mazzu. "Dat er nu gezinnen met wenende kinderen dit moeten meemaken, is gewoon triest."

 

Daar sluit Dom zich bij aan. "De supporters van Union zijn de liefste supporters die er zijn. Zij verdienen dit niet, al is de actie van onze supporters natuurlijk niet tegen hen gericht."

 

"Na al de problemen die de club dit seizoen heeft gehad, kan ik begrijpen dat onze supporters gefrustreerd zijn. Maar dat op deze manier ventileren is nooit goed. Deze wedstrijd hadden we op een mooie manier willen eindigen, maar dat is ons zelfs niet gegund. Het omvat ons seizoen helemaal."

Telt Union al 3 punten bij zijn totaal?

"Wat nu?", is de vraag die op ieders lippen brandt. Mag Union al 3 punten extra achter zijn naam schrijven, of wacht het toch nog best nog even?

 

"Ik kan me het niet voorstellen dat we de match niet zouden winnen", oordeelt Mazzu. "Maar in België zijn er altijd verrassingen. Toch zie ik niet in hoe we de overwinning niet zouden krijgen na alles wat hier gebeurde."

 

Dante Vanzeir staat zijn coach bij: “Het is niet aan mij om over de situatie te oordelen, maar ik vind het jammer. Het besluit zal de komende dagen wel volgen. Er zijn genoeg camerabeelden om de situatie te behandelen."

 

Begint Union met 2 of 3 punten voorsprong aan de Champions' Play-off? De leider zal nog even geduld moeten oefenen.

Gerelateerd: