Ga naar de inhoud

Louis van Gaal (70) lijdt aan agressieve vorm prostaatkanker

 zo 3 april 2022 23:21
Louis van Gaal
Louis van Gaal is aan zijn derde ambtstermijn bij het Nederlands elftal bezig.

De Nederlandse bondscoach Louis van Gaal (70) heeft een agressieve vorm van prostaatkanker. 25 keer is hij al bestraald.

Louis van Gaal deed zijn verhaal vanavond in een praatprogramma op de Nederlandse televisie.

 

"Aan prostaatkanker ga je niet dood", zei hij erbij. "In 90 procent van de gevallen toch niet. Het zijn eerder de onderliggende ziektes waar je door sterft, maar ik had een agressieve vorm en ben 25 keer bestraald."

 

Zijn spelers bij de nationale ploeg wisten niks over de kanker. Van Gaal: "Zoiets vertel je niet aan mensen waar je mee werkt, denk ik. Het beïnvloedt misschien hun keuzes of hun daadkracht. Daarom vond ik niet dat ze het moesten weten."

 

"Zij zien een bloos op mijn wangen en denken: wat een gezonde kerel is dat. Dat is natuurlijk niet zo."

 

Van Gaal is aan zijn derde ambtstermijn bij de nationale ploeg bezig. Op het WK eind dit jaar is Nederland vrijdag ingedeeld in een poule met Ecuador, Senegal en Qatar.

 

In clubverband werkte Van Gaal bij voetbalinstituten zoals Ajax, Barcelona en Bayern München.

Ik vond niet dat de spelers het moesten weten. Het beïnvloedt misschien hun keuzes of hun daadkracht.

Louis van Gaal
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.