FIFA Wereldkampioenschap
speeldag 3

FIFA Wereldkampioenschap klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Marokko
7
3
2
0
1
4
1
2
Kroatië
5
3
1
0
2
4
1
3
België
4
3
1
1
1
1
2
4
Canada
0
3
0
3
0
2
7
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Marokko
0
0
0
0
0
0
0
2
Kroatië
0
0
0
0
0
0
0
3
België
0
0
0
0
0
0
0
4
Canada
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Marokko
0
0
0
0
0
0
0
2
Kroatië
0
0
0
0
0
0
0
3
België
0
0
0
0
0
0
0
4
Canada
0
0
0
0
0
0
0

Peter Vandenbempt ziet “opwindende” loting, maar waarschuwt ook: “De weg loopt steil bergop”

 vr 1 april 2022 21:19

Hier had Peter Vandenbempt vooraf voor getekend. De commentator zag in Qatar een boeiende loting uit de balletjes komen voor de Rode Duivels. “Op automatische piloot door de groepsfase wandelen, zal niet lukken.”

“Een opwindende en interessante groep.” Dat is het oordeel van Peter Vandenbempt over WK-tegenstanders Kroatië, Canada en Marokko.

 

“Dat zijn geen overbodige oefenwedstrijden, maar drie stevige tegenstanders die ook nog eens een link hebben met België. Ik denk bijvoorbeeld aan Marokko - dit is fantastisch voor hun gemeenschap in ons land.”

We zullen al goed gerodeerd zijn wanneer er een taaie brok aankomt.

Peter Vandenbempt

“En van Kroatië wordt steeds gezegd dat ze op hun retour zijn, maar het blijft een erg goeie ploeg. Canada is dan weer “The Next Best Thing”. Een enthousiast en jong team met onder meer Alphonso Davies, Jonathan David en Tajon Buchanan.”

 

“De bondscoach zei achteraf: België zal van in het begin goed moeten zijn. Dat klopt helemaal. Op automatische piloot door de groepsfase wandelen, zal niet lukken. We zullen al goed gerodeerd zijn wanneer er een taaie brok aankomt.”

Zware tabelhelft, goeie kalender

Dat die taaie brok er komt, lijkt al in de 1/8e finales een zekerheid. Als de Duivels doorstoten, wacht mogelijk Spanje of Duitsland. “België zit zonder twijfel in de zwaarste tabelhelft”, zag Vandenbempt. “Spanje of Duitsland… Dat zijn al hele zware dobbers in de volgende ronde. En dan mogelijk Brazilië of Portugal in de kwartfinale. De weg loopt dus steil bergop voor de Rode Duivels.”

 

Wel een voordeel: onze nationale ploeg begint pas op 23 november aan het WK. De bondscoach krijgt dus de voorbereidingstijd die hij wilde. “Dat is toch beter dan zoals Nederland op de eerste dag beginnen”, aldus Vandenbempt. “Het zal een slopend wereldkampioenschap worden. Dan zijn extra dagen een onmiskenbaar voordeel.”

Lees ook: