Ga naar de inhoud
FIFA Wereldkampioenschap
speeldag 3

FIFA Wereldkampioenschap klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Marokko
7
3
2
0
1
4
1
2
Kroatië
5
3
1
0
2
4
1
3
België
4
3
1
1
1
1
2
4
Canada
0
3
0
3
0
2
7
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Marokko
0
0
0
0
0
0
0
2
Kroatië
0
0
0
0
0
0
0
3
België
0
0
0
0
0
0
0
4
Canada
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Marokko
0
0
0
0
0
0
0
2
Kroatië
0
0
0
0
0
0
0
3
België
0
0
0
0
0
0
0
4
Canada
0
0
0
0
0
0
0

België in knock-outfase mogelijk tegen Spanje/Duitsland en dan Brazilië: "Hoort erbij als je succes wil hebben op een WK"

 vr 1 april 2022 20:56

Roberto Martinez was zijn optimistische zelve na de loting voor het WK voetbal, al moest ook de bondscoach toegeven dat het voor de Belgen na de groepsfase (als ze die overleven) zware kost wordt.

Canada, Marokko en Kroatië: dat is het pad dat België naar een 1/8e finale moet brengen tegen wellicht Spanje of Duitsland. "Het zijn 3 landen met verschillende stijlen. We zullen vanaf de start van het toernooi op ons best moeten zijn."

 

"België heeft een sterke band met Marokko en voor Canada ben ik op mijn hoede, want dat is een land dat vol zelfvertrouwen naar het WK gaat, om er daar een feest van te maken."

 

"Kroatië is dan weer heel competitief. Ik ben het er niet mee eens dat ze op de terugweg zijn, want ik zag hun beste spelers nog Man van de Match worden in de Champions League (Modric en Perisic)."

We zullen vanaf de start van het toernooi op ons best moeten zijn.

Bondscoach Roberto Martinez

"Nauwelijks moeilijker pad mogelijk tot de halve finale"

Als België groep F overleeft, dan komt het uit tegen de nummer 1 of 2 van groep E. Een 1/8e finale tegen Spanje of Duitsland loert dus om de hoek. "En daarna misschien tegen Brazilië. Je kunt je bijna geen moeilijker pad richting de halve finale voorstellen."

 

"Dat is het nadeel van die zware onderste tabelhelft. De eerste 4 groepen ogen lichter. Maar als we succes willen halen op het WK, moeten we het opnemen tegen die grootmachten."

 

Wel tevreden is Martinez over de startdatum voor de België. "Dit geeft ons de gelegenheid om nog een oefenmatch te spelen, wellicht in België."

"Qatar maakt al veel vooruitgang qua mensenrechten"

De bondscoach kwam ook nog eens terug op zijn gevoel bij een WK in Qatar. "Toen de toekenning bekend werd gemaakt, was er veel controverse. Maar als je puur naar de ervaring kijkt, dan waren de voorbije 2 dagen hier ongelooflijk. Je krijgt echt het gevoel dat dit het beste WK uit de geschiedenis kan worden."

 

Martinez gelooft ook dat het de goeie kant uitgaat met de mensenrechten in Qatar. "Gisteren hebben we daar nog gesprekken over gehad. De vooruitgang die Qatar op dat gebied gemaakt heeft de voorbije 2 jaar is een voorbeeld voor andere landen. Het bewijst ook hoe voetbal dingen in gang kan zetten."

Bondscoach Marokko: "Stunten"

  • Vahid Halilhodzic (bondscoach Marokko): "Dit is een zware loting, met de vicewereldkampioen, met België en met de nummer 3 van Noord-Amerika. Er zitten geen kleine landen bij. Op het WK van 2014 was ik er als bondscoach van Algerije in geslaagd te stunten tegen Duitsland. Met Marokko wil ik hetzelfde doen. Alles is mogelijk, je moet erin geloven."
 
  • Zlatko Dalic (bondscoach Kroatië): "België heeft jaren op de eerste plaats op de FIFA-ranking gestaan. Zij zijn de favoriet in deze groep, al zullen ze ook moeten knokken om de tweede ronde te bereiken. 4 jaar geleden speelden we de finale, maar dat is verleden tijd. Daar mogen we nu niet meer naar kijken. We hebben nog steeds topspelers, maar voerden tactische wijzigingen door en dat vraagt tijd."
Lees ook: