Ga naar de inhoud

Het houdt niet op voor Haas: eerste oefensessie in Bahrein gaat verloren door vrachtproblemen

 wo 9 maart 2022 12:09
De Haas zien we donderdagochtend niet verschijnen op het circuit van Sakhir.
De Haas zien we donderdagochtend niet verschijnen op het circuit van Sakhir.

Haas zal donderdag niet kunnen deelnemen aan de eerste oefensessie in Bahrein. Door vrachtproblemen is niet al het materiaal van het F1-team op tijd op het circuit van Sakhir. Haas hoopt donderdagmiddag wel zijn wagen te testen.

Pas dinsdagavond is het materiaal aangekomen in Bahrein", laat Haas weten. "Dat heeft een impact op ons programma, maar we willen donderdagnamiddag het circuit op."

 

Haas kende woelige weken voor de start van het nieuwe F1-seizoen. De Amerikaanse renstal nam afscheid van sponsor Uralkali én rijder Nikita Mazepin na de inval van Rusland in Oekraïne. 

 

Voor de laatste testdagen wordt de de Braziliaan Pietro Fittipaldi opgetrommeld als vervanger van de 23-jarige Rus. Fittipaldi ligt zo in poleposition voor het tweede zitje bij het team, naast Mick Schumacher.

 

Het zou niet het eerste optreden zijn van de Braziliaan bij Haas. De kleinzoon van de  tweevoudige wereldkampioen Emerson Fittipaldi verving in 2020 de geblesseerde Romain Grosjean in de Grote Prijzen van Sakhir en Abu Dhabi.

 

Qua circuitkennis zit het alvast goed.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
De Haas-saga voor het nieuwe seizoen: