Ga naar de inhoud

Belgische volleybalbond reageert op statement FIVB: "Het WK in Rusland moet wél geschrapt worden"

 za 26 februari 2022 14:28

De sportwereld knipt momenteel alle banden door met Rusland. Behalve de internationale volleybalbond. Vandaag werd er door hen beslist dat het WK volleybal gewoon kan doorgaan in Rusland. De volleybalbond van België staat niet achter dat statement. "Het WK moet wél geschrapt of verzet worden", vertelt Belgische volleyvoorzitter Guy Juwet.

Vandaag werd bekend dat de internationale volleybalbond FIVB - ondanks internationale druk - het WK volleybal niet uit Rusland weghaalt. Ook de Volleybal Nations League zal gewoon doorgaan in Rusland.

 

“We zijn met verstomming geslagen over dat bericht”, vertelt de voorzitter van de Belgische volleybalbond Guy Juwet. ”Ik ben wel niet 100% zeker dat dit de juiste vertaling is van de boodschap van de internationale federatie.”

 

"Het bericht kwam volgens mij van een niet-officiële organisatie van het FIVB. Ik geloof dat dat medium ook beschikt over bepaalde rechten van het WK. Als het evenement dus niet zou doorgaan in Rusland, heeft dat financiële gevolgen voor hen."

 

"Ik denk dus dat die organisatie voor zijn beurt gesproken heeft. De Belgische bond is alleszins niet gediend met dit gedrag. Als het WK of andere competities toch zouden doorgaan in Rusland, zal ons land niet afzakken."

Als er een wedstrijd in Rusland doorgaat, zakken wij niet af

Guy Juwet, Belgische volleyvoorzitter

Deze morgen was er al een meeting gepland met het bestuur van verschillende Europese federaties. "Daar was de boodschap van de verzamelde landen - waaronder Rusland en Oekraïne - zeer duidelijk: de organisatie van het WK moet geschrapt of verplaatst worden. Dat is ook de mening van de Belgische bond.”

 

"Als het WK in Rusland door zou gaan, zou dat compleet tegen alle logica indruisen. Ik neem aan dat het FIVB zijn werk zal doen en na vandaag de standpunten van de federaties over de hele wereld over zal nemen."

Lees ook: