Ga naar de inhoud

Scorende Lukaku helpt Chelsea aan complete prijzenkast met wereldtitel voor clubs

 za 12 februari 2022 20:09
Het doelpunt met het hoofd was sterk gedaan van Romelu Lukaku.

Chelsea is officieus de beste ploeg ter wereld. In Abu Dhabi klopte het Palmeiras in de finale van het WK voor clubs. Onder meer dankzij een doelpunt van Romelu Lukaku. De Londenaars hadden, ondanks een treffer van de Rode Duivel, wel nog verlengingen en een penalty nodig.

"We've won it all."


De checklist van Chelsea is compleet. Na Juventus, Ajax, Barcelona, Bayern en Manchester United is het de zesde Europese club die elke mogelijke trofee in de prijzenkast heeft staan.

 

Dat verliep evenwel niet zonder slag of stoot. Pas kort voor het uur had Romelu Lukaku de Champions League-winnaar op voorsprong gebracht met een rake kopbal. Tien minuten later zette het Braziliaanse Palmeiras - luid aangemoedigd door heel wat fans - de bordjes weer op gelijke hoogte vanop elfmeter.

 

Chelsea slaagde er niet meer in om het verschil te maken in de reguliere speeltijd. In Abu Dhabi moesten verlengingen de beslissing brengen.

 

Heel diep in de tweede helft van die extra tijd kreeg ook Chelsea een strafschop. Kai Havertz hield het hoofd koel en bezorgde de Engelsen de officieuze wereldtitel voor clubteams.

 

Zo wordt ook de prijzenkast van Romelu Lukaku weer wat gespekt.

 

Chelsea is de achtste Europese winnaar op rij van het WK voor clubs. De laatste ploeg van buiten Europa die de prijs won, was Corinthians uit Brazilië in 2012. Zij versloegen in  de finale toen...Chelsea.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
1e ronde
Al Jazira (VAE) AS Pirae (Tah) 4-1
2e ronde
Al Ahly (Egy) Monterrey (Mex) 1-0
Al Hilal (SAr) Al Jazira (VAE) 6-1
halve finales
Palmeiras (Bra) Al Ahly (Egy) 2-0
Al Hilal (SAr) Chelsea (Eng) 0-1
kleine finale
Al-Hilal (SAr) Al Ahly (Egy) 0-4
finale
Chelsea (Eng) Palmeiras (Bra) 1-1 (n.v.: 2-1)