Ga naar de inhoud

Courtois stopt penalty in Supercup en helpt Real aan verbluffende statistieken

 zo 16 januari 2022 21:28
Courtois stopt een penalty in het slot met zijn voet.

Real Madrid heeft de Spaanse Supercup gewonnen. De zege tegen Athletic Club uit Bilbao was de 12 eindzege in de laatste 13 gespeelde finales voor Real. En zo waren er nog enkele opvallende statistieken. In Saudi-Arabië bewees Modric met een heerlijke goal ook nog dat hij nog niet versleten is en pakte Thibaut Courtois op het einde een penalty. Eden Hazard kwam niet in actie.

De Spaanse Supercup wordt als een toernooi van vier ploegen gespeeld in Saudi-Arabië. Die formule levert de Spaanse bond over 10 jaar 300 miljoen euro op. Voor dat geld zagen de toeschouwers in Riyad in de halve finales Real winnen van Barcelona en Athletic van Atletico Madrid. 

 

In de finale was Real een duidelijke maat te sterk voor Athletic. Het overwicht van Real resulteerde in de eerste helft in de 1-0 van Modric. De Kroaat lanceerde de bal heerlijk in de bovenhoek van net binnen het strafschopgebied (zie video).

 

Zeven minuten na de rust mocht Benzema een penalty nemen na een handsbal. Doelman Unai Simon zat er dicht bij, maar de bal was perfect in het hoekje getrapt door Benzema: 2-0. 

 

Ondanks de dubbele voorsprong kreeg Hazard geen speelminuten. Valverde kreeg de voorkeur om Rodrygo op de rechterflank te vervangen. Wie wel mocht invallen was Marcelo. Hij verlaat de club waarschijnlijk na het seizoen, maar had toch zo nog een voet in zijn 23e trofee met Real. Evenveel als Paco Gento en 1 meer dan Sergio Ramos.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Courtois voorkomt dat er nog spanning ontstaat

In de 87e minuut leek er nog even spanning in een verder middelmatige finale te sluipen toen Militao een doelpoging van Athletic met de hand beroerde. Na tussenkomst van de VAR ging de bal op de stip, maar de rode kaart voor de Braziliaan was wel erg streng.

 
Thibaut Courtois stond oog in oog met Raul Garcia. Met een beenreflex voorkwam Courtois de 2-1. Hij werd gevierd door zijn ploegmaats. Het is de eerste keer in zijn periode bij Real dat Courtois twee penalty's na elkaar weet te stoppen. Ook tegen Valencia vorig weekend lukte dat.


Ook voor trainer Carlo Ancelotti levert de Spaanse Supercup een leuke statistiek op. De Italiaan heeft over twee periodes als trainer van de Madrilenen vijf verschillende prijzen gewonnen. Alleen de Spaanse titel ontbreekt nog. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Enkele opmerkelijke statistieken

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.