Ga naar de inhoud

Rode lantaarn Virton doet niet voort met coach Christophe Grégoire in 1B

 ma 13 december 2021 09:58
" "
Na de 2-2 thuis tegen Lierse besloten de 2 partijen uit elkaar te gaan.

Virton, de laatste in de 1B Pro League, gaat op zoek naar een nieuwe trainer. Met Christophé Grégoire werd gisteravond na de 2-2 thuis tegen Lierse K. overeengekomen om niet voort te doen.

Grégoire was sinds deze zomer coach van de Luxemburgse 1B-club, die na een licentieprocedureslag weer vanuit amateurklasse in 1B werd opgenomen. Daardoor moest snel geschakeld worden, net voor de start van het seizoen had het team zelfs geen 11 spelers.

Het seizoen begon nog verrassend goed, toch is Virton naar de laatste plaats gesukkeld na een 0 op 9. Tegen Lierse gisteren kwam er ook niet meer dan een punt uit de bus, daarop is besloten een andere weg in te slaan.

"Ik wens Christophe te bedanken voor alles wat hij voor onze club heeft gedaan de voorbije 4 maanden. Gezien de korte tijd is het duidelijk dat hij extreem hard heeft gewerkt om een positieve ambiance te creëren in dit nieuwe team", verwoordde secretaris-generaal Oguchi Onyewu in een persbericht.

"Christophe is een heel goed persoon. Ik wens hem het beste voor de toekomst in zijn jonge trainerscarrière."

De ex-speler van Moeskroen, AA Gent, Anderlecht, Willem II en Charleroi is 41 jaar en coachte eerder Sprimont-Comblain en Seraing.

  

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.