Ga naar de inhoud

UEFA bevestigt: Tottenham-Rennes in Conference League is uitgesteld

 do 9 december 2021 11:39

De wedstrijd tussen Tottenham en Rennes van donderdag in de Conference League is afgelast. Dat heeft de UEFA bevestigd. Tottenham heeft te kampen met een uitbraak van het coronavirus in de kern.

Woensdag meldde Tottenham dat acht spelers en vijf stafleden besmet zijn met het coronavirus en dat het duel niet kan doorgaan. Volgens het UEFA-reglement moeten clubs echter spelen wanneer ze 13 fitte spelers op hun A-lijst hebben, onder wie een doelman.   

 

Rennes ontkende na het bericht van Tottenham dat de partij afgelast is. "De UEFA heeft niet beslist dat de wedstrijd niet doorgaat, Tottenham heeft dat eenzijdig gedaan. Wat ons betreft wordt er donderdag gewoon gespeeld", meldde het team van Rode Duivel Jeremy Doku.   

 

Rennes is al zeker van groepswinst. Om de tweede plaats gaat het tussen Tottenham en het Vitesse van Loïs Openda, dat donderdag wel in actie komt, tegen Mura.

 

Vitesse en Tottenham hebben nu allebei 7 punten en het onderling resultaat is gelijk, waardoor het doelsaldo doorslaggevend kan worden. De UEFA kan de wedstrijd opnieuw inplannen, ten laatste op 31 december moet de groepsfase afgerond zijn.

Lees ook: