Rennes ontkent dat duel tegen Tottenham afgelast is: "Hebben ze eenzijdig gedaan"

 do 9 december 2021 06:29
De "heenmatch" tussen Rennes en Tottenham eindigde op 2-2.

Tottenham maakte bekend dat het duel in de Conference League tegen Rennes donderdag afgelast werd, maar de Franse club ontkent dat. "De UEFA heeft niet beslist dat de wedstrijd niet doorgaat, Tottenham heeft dat eenzijdig gedaan."

Tottenham heeft te maken met een uitbraak van het coronavirus. Acht spelers en vijf stafleden zijn getroffen. "Maar volgens de regels van de UEFA gaat de wedstrijd door zolang een club over 13 veldspelers en 1 doelman beschikt", meldt Rennes. 

 

En daar knelt het schoentje. "Tijdens een videoconferentie tussen onze clubs en de UEFA wou de vertegenwoordiger van Tottenham niet zeggen hoeveel spelers er precies beschikbaar zijn", klinkt het bij de club van Jeremy Doku.

 

"Wel schermde hij met een beslissing van de Britse regering, maar die kon hij niet documenteren." Het lijkt een welles-nietes-spelletje te worden zoals er ook in de Italiaanse competitie al een paar geweest zijn.

 

Rennes is al zeker van groepswinst. Om de tweede plaats gaat het tussen Tottenham en het Vitesse van Lois Openda, dat donderdag Mura uit Slovenië partij geeft. Vitesse en Tottenham hebben nu allebei 7 punten en het onderling resultaat is gelijk, waardoor het doelsaldo doorslaggevend kan worden.

Lees ook: