10 om te zien in de beker: legende als coach, ex-talent van Club en boezemvriend Lukaku

  Luc Nilis (l), Terry Osei-Berkoe (m) en Nicaise Kudimbana (r).

  De zestiende finales van de beker zijn altijd een avontuur vol verrassingen. Heel vaak een terugzien met oude bekenden bij de amateurclubs of talenten die zich voor het eerste tonen bij de tweedeklasser. Voor u verzameld: 10 om te zien in de Croky Cup de komende dagen. 

  Francs Borains: MR-voorzitter aan het hoofd, broers Brogno in staf

  Al van kleinsaf is hij even gefascineerd voor voetbal als politiek.

   

  MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez is ook de sterke man van Francs Borains. In april werd hij (op de tonen van "We Are The Champions") op merkwaardige wijze voorgesteld aan de pers.


  Eveneens opvallend: de trainer van Franc Borains is Charleroi-legende Dante Brogno. Zijn broer Toni (onder meer ex-Charleroi en Westerlo) is T3.

  Georges-Louis Bouchez na een benefietsmatch in het shirt van Franc Borains

  Belisia Bilzen: Nilis voor de dug-out

  Wat zouden we hem graag nog eens óp het veld zien in plaats van ernaast. De meest tot verbeelding sprekende naam bij de amateurclubs is zonder twijfel die van Luc Nilis. De voormalige Rode Duivel coacht namelijk de Limburgse fusieclub Belisia Bilzen.

   

  Voor de legendarische aanvaller is het zijn vuurdoop als hoofdtrainer. Eerder was Nilis spitsentrainer en assistent bij onder andere PSV, Kasimpasa, Gençlerbirligi VVV-Venlo en Ankaragücü.

   

  Voorlopig staat Nilis zesde in de tweede amateurklasse met 13 punten uit 8 wedstrijden. Wat kan de ploeg straks tegen AA Gent?

  Luc Nilis en de spelers van Belisia.

  Winkel Sport: boezemvriend van Romelu Lukaku