Opnieuw kankercellen vastgesteld bij Cercle-doelman Miguel Van Damme

 ma 18 oktober 2021 15:31
Miguel Van Damme maakte onlangs nog zijn opwachting in Jan Breydel.

Het noodlot blijf Miguel Van Damme achtervolgen. Er zijn opnieuw kankercellen gevonden bij de 28-jarige doelman van Cercle Brugge. Nochtans waren die enkele maanden geleden uit zijn lichaam verdwenen. Van Damme staat voor het zoveelste gevecht tegen de ziekte.

Recent klaarde de hemel nog op voor Miguel Van Damme, nu hangen er opnieuw donkere wolken.

 

Er is bij de keeper van Cercle Brugge voor de 5e keer leukemie vastgesteld. Onlangs heerste nog veel optimisme toen de kankercellen uit zijn lichaam verdwenen leken. Onverhoopt, want eind vorig jaar kreeg Van Damme te horen dat hij uitbehandeld was. Maar Van Damme bleef vechten, ook voor zijn vrouw en hun pasgeboren dochtertje.

 

"De dokters vonden geen leukemie meer in mijn bloed en ook in de ruggenmergpunctie was niets meer te zien", vertelde Van Damme vorige maand nog. "We blijven voorzichtig en spreken nog niet van genezing. Zover zitten we zeker nog niet."

 

Nu kent Van Damme, die al ruim 5 jaar strijdt tegen de ziekte, dus alweer een zware terugslag. Binnenkort start hij een nieuwe chemokuur.

Bekijk hieronder de Sportweekend-reportage uit februari over de strijd van Van Damme

Morgen docu "Miguel" op Eén

 Naar aanleiding van de Dag tegen Kanker brengt Eén morgen om 20u35 een portret over de strijd van Miguel Van Damme tegen de ziekte. De doelman zal spreken over zijn carrière als profvoetballer en zijn lange strijd tegen leukemie.

Lees ook: