Ga naar de inhoud

"De grootste overwinning is dat Remco Evenepoel weer renner is geworden"

 zo 10 oktober 2021 09:09
Remco Evenepoel sloot zijn seizoen af met een 19e plaats in Bergamo.

Met de Ronde van Lombardije is de laatste belangrijke afspraak van het wielerseizoen gisteren ingeblikt. Tadej Pogacar was de sterkste in Noord-Italië, Remco Evenepoel speelde geen rol in de finale. Radioverslaggever Carl Berteele staat stil bij de twee jonkies.

"Ja, dit was een demonstratie van Tadej Pogacar", vertelde reporter Carl Berteele na de Ronde van Lombardije op Radio 1.

 

"Hij is nog maar 23 jaar, maar heeft dit seizoen 13 keer gewonnen, net zoveel als Wout van Aert en Primoz Roglic."

 

"Maar kijk ook naar de manier waarop hij het gisteren deed: hij viel aan op 35 kilometer van de finish. Hij behoort dus tot de generatie die de koers snel doet ontploffen."

 

"Bekijk zijn hele seizoen: hij wint al in de UAE Tour, doet er dan Luik-Bastenaken-Luik bij, pakt zijn 2e Tour als 22-jarige en wint nu nog de Ronde van Lombardije. Na zo'n demonstratie hoef je niet lang te zoeken naar de man van het jaar."

 

"Hij komt na zijn zege in een lijstje met Eddy Merckx en Fausto Coppi: ook zij wonnen na de Tour Lombardije in hetzelfde jaar. Als je hen als voorbeelden kunt nemen..."

Tadej Pogacar? Je hoeft niet lang te zoeken naar de man van het jaar.

Carl Berteele

"Pogacar heeft al meer boterhammen gegeten dan Evenepoel"

"Als je Tadej Pogacar vergelijkt met wat Remco Evenepoel nog wil bereiken", snijdt Carl Berteele een ander thema aan. "Pogacar is anderhalf jaar ouder, maar hij heeft al een paar boterhammen meer gegeten."

 

En toch is onze reporter mild voor de jonge wolf van Deceuninck-Quick Step, die gisteren 19e werd.

 

"De grootste overwinning is dat hij dit jaar weer renner is geworden. Zijn comeback is eigenlijk ook fenomenaal. Maar toen Pogacar ging, moest hij passen. Het was een beetje zoals Wout van Aert op het WK: het is op."

 

"Het is goed geweest en hij heeft alles gedaan wat hij kon doen, maar Remco Evenepoel is vooral weer renner. Daar moeten we ons aan optrekken en we mogen niet toespitsen op het gegeven dat hij niet gewonnen heeft."

 

"Laten we nu een streep trekken onder vorig jaar en die val. Remco moet nu een hele goeie winter doormaken en dan denk ik dat we volgend jaar absoluut weer van hem zullen kunnen genieten."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Lees ook: