Ga naar de inhoud

Pogacar: "Waanzin dat ik een topseizoen op deze manier kan afsluiten"

 za 9 oktober 2021 17:14

Tadej Pogacar heeft in de Ronde van Lombardije alle twijfel weggenomen wie de man van het seizoen was in 2021. De Tour, Luik-Bastenaken-Luik, Tirreno-Adriatico en de UAE Tour stonden dit jaar al op zijn palmares, maar daar voegt hij nu ook nog eens Lombardije aan toe, nota bene als debutant.

Met een 3e plaats in de Tre Valli Varesine en een 4e plaats in Milaan-Turijn had Tadej Pogacar afgelopen week wel getoond dat het met zijn vorm zo laat op het seizoen nog goed zit. Toch schoven weinig kenners hem als topfavoriet voor de Ronde van Lombardije naar voren.

 

"In het tweede deel van mijn seizoen wisselde ik voortdurend goeie met slechte dagen af. Vandaag was een goeie dag. Het is waanzin dat ik zo'n topseizoen op deze manier kan afsluiten."

 

"Toen ik aanviel, had ik gehoopt dat ik volk zou meekrijgen, maar blijkbaar was iedereen toch al wat moe. Ik wist dat Masnada deze wegen goed kent en dat hij zou terugkeren in de technische afdaling, die ik pas voor het eerst heb gereden."

 

"Ik was wel verrast dat hij niet heeft meegereden toen hij bij mij kwam. Gelukkig was onze voorsprong groot genoeg."

 

Pogacar heeft zich dit jaar de geschiedenis ingefietst, maar zelf wil hij daar niet al te lang bij stilstaan. "Elke zege is belangrijk, maar het is wel waar dat ik er al lang eens van droomde om mij in de Ronde van Lombardije met de beste renners te kunnen meten."

Masnada: "Pogacar was gewoon sterker dan ik"

Deceuninck-Quick Step verscheen met een legertje favorieten aan de start, maar uiteindelijk was Fausto Masnada de verrassende soldaat die de finale in de frontlinie spendeerde. 

 

"Ik ben blij met mijn prestatie", reageerde de thuisrijder in Bergamo. "Ik word 2e in een monument en dat geeft voldoening. Ik heb mijn best gedaan. Meer kon ik niet doen: Pogacar was gewoon sterker dan ik."

 

Masnada werkte voor kopman Julian Alaphilippe op de Passo di Ganda, waar Pogacar was weggereden. In de afdaling sprong hij als enige nog naar de Sloveen. 

 

"Daarna nam ik niet over op het vlakke en toch zag ik af op het laatste klimmetje. Dat was overigens indrukwekkend met al die fans. Dat zal ik nooit vergeten."

 

"Niemand had de aanval van Pogacar in het midden van de klim verwacht, maar ik heb mijn kaarten uitgespeeld in de afzink. Ik ken de wegen goed, maar Tadej was gewoon de sterkste."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Lees ook: