Ga naar de inhoud

Nederlander Timo de Jong wint laatste koers van Belgische wielerseizoen

 wo 6 oktober 2021 20:13
" "
Greg Van Avermaet (r) mocht mee op het podium.

Met de KAJ-KWB Prijs in Zele zit het Belgische wielerseizoen 2021 erop. De Nederlander Timo de Jong won de 71e editie in een spurt met zijn drieën. Omdat de Memorial Van Steenbergen en de Sluitingsprijs Putte-Kapellen om coronagerelateerde redenen niet doorgaan, was Zele de laatste Belgische koers. 

163 kilometer, ofte 13 plaatselijke ronden, kregen de renners voorgeschoteld. Van bij de start lag het tempo bijzonder hoog, wat al snel tot een verbrokkeling in het peloton leidde.

In de derde ronde kregen we een eerste groep van zo'n 40 renners waarin onder meer Brent Van Moer, Lionel Taminiaux en Dries De Bondt figureerden. De Bondt toonde zich heel gretig en probeerde bij het ingaan van de 5e ronde een uitval op te zetten. Zijn metgezellen lieten evenwel niet begaan.

 

Op 4 ronden van het einde zette De Bondt het weer op een lopen. Hij werd geremonteerd en meteen vormde zich met Gianni Marchand, de Nederlander Timo de Jong en de Brit Harry Tanfield een kopgroep met 3 renners. Zij trokken de laatste 3 ronden in met een voorgift van 23 seconden op het peloton.

Achter dit drietal kwam de tegenreactie niet echt meer op gang en zo konden ze sprinten om de zege. De Jong, die zich de laatste kilometers wat afzijdig had gehouden, haalde het daarin voor Tanfield en Marchand. Voor de Nederlander werd het zijn derde zege van het seizoen.

"Ik pokerde in het slot"

De 22-jarige VolkerWessels-renner speelde in de slotronde het ploegenspel en trok op economie de slotkilometers in. "De laatste drie kilometer pokerde ik wat. Er zaten immers nog enkele ploegmakkers in de groep achter ons. Op die manier had ik wel nog wat kracht over voor de sprint."

"Na een lastige koers, en met een beperkt groepje, ben ik wel snel en dat kon ik vandaag weer bewijzen. Het was best een zware koers met de wind op kop en de vele regen die we te verduren kregen."

Na de Clasica de Torredonjimeno in Spanje en Stekene 2 weken geleden was dit zege nummer 3 van 2021. "Ik wil nog wat verder breien aan mijn zegeaantal met deze conditie."

"Het wielerseizoen zit er nog niet op voor mij. Ik kan wel stellen dat ik in opperbeste vorm de laatste wedstrijden van het jaar kan volmaken. Er volgt voor mij onder meer nog de Ronde van Drenthe en het belofteweekend op 30 oktober."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Top 10
1. Timo de Jong (Ned) 162 km in 3u29'40"
2. Harry Tanfield (GBr)  
3. Gianni Marchand  
4. Nick van der Meer (Ned) op 10"
5. Dries De Bondt  
6. Luca De Meester  
7.  Jarne Van Grieken  
8. Brent Van Moer  
9. Aaron Gate (NZe)  
10. Lorenz Van Wynkele