Ga naar de inhoud

Dagboek van vriendin Stuyven: "Het parcours verkennen, hoe zalig was dat!"

 vr 24 september 2021 13:03

Het WK op de weg is zondag een thuiswedstrijd voor Jasper Stuyven, die geboren en getogen is in Leuven. Zijn partner Elke Bleyaert gunt ons elke dag een inkijkje in deze bijzondere week.

De stress begint nu toch wat te stijgen. Ik merk bij mezelf dat er iets is veranderd en heb een slechte nacht achter de rug.

 

Gisteren verkende ik het parcours hier in Leuven. Dat was fenomenaal! De sfeer hier in de stad is gewoon wauw. Er waren scholen die kwamen kijken en Jasper's naam riepen, daar kreeg ik kippenvel van.

 

In een groep van 20 mannelijke studenten en Cameron Vandenbroucke was ik duidelijk de minste. Vooral omdat het parcours erg zwaar is. Ik heb enorm genoten, maar zag ook sterretjes op de Smeysberg.

 

Zondag wordt zwaar afzien, een slijtageslag. Dat moet ik Jasper niet vertellen. Hij kent het parcours als zijn broekzak. Toen ik mijn rondje reed dacht ik: "Fuck, hoe zalig was dat!" Ook voor hem moet dat gevoel onbeschrijfelijk zijn. Het publiek zal hem kracht geven en hij moet ervan genieten.

Een stevig rondje van 60 km in en rond Leuven.

Nu nog netwerken, morgen niemand meer zien

Het WK wordt nu wel héél echt. Ik hoor al heel de ochtend een helikopter cirkelen boven ons huis. Ook in de woonkamer staat de koers op.

 

Ik krijg het wat moeilijk om me te concentreren op mijn werk. Ik moet nog redelijk wat mails inhalen voor The Women Peloton. Als dat taakje achter de rug is, trek ik de stad in om iets te gaan eten.

 

Nog wat netwerken met mensen uit de wielerwereld is fijn en helpt ook tegen de stress. Een hele dag mezelf opsluiten is niets voor mij. 

 

Morgenavond ga ik dat wél doen, dan heb ik alles gecanceld. Een avond voor de koers wil ik niemand meer zien en vergeet ik de spanning met een heerlijk avondje Netflixen.

 

Tot morgen!

 

Elke

Lees ook: