Ga naar de inhoud

Taco van der Hoorn is het peloton weer te slim af

 do 23 september 2021 16:54
Taco van der Hoorn
Aanvaller Taco van der Hoorn spreidt zijn armen. De sprinters hebben hem net niet kunnen remonteren.

De Nederlandse renner Taco van der Hoorn heeft het weer geflikt. Opnieuw is de aanvaller van Intermarché-Wanty-Gobert het aanstormende peloton voorgebleven. Deze keer in de Omloop van het Houtland.

Taco van der Hoorn (27) houdt van een brok spanning. In de Giro en in de Benelux Tour liet hij het peloton al in het zand bijten, nu herhaalde hij zijn nummer in de Omloop van het Houtland: een koers in West-Vlaanderen tussen Middelkerke en Lichtervelde.

 

Op weg naar de finish vertoefde Van der Hoorn in het gezelschap van Alpecin-renners. Eerst samen met Rickaert, die liet zich uitzakken, daarna met Van Keirsbulck.

 

Van der Hoorn maakte handig gebruik van de assistentie en ontsnapte net aan de klauwen van het peloton. Achter hem won ploegmaat Danny van Poppel de massasprint voor Gerben Thijssen (Lotto-Soudal).

 

Tim Merlier sprintte niet mee. De kopman van Alpecin-Fenix was ten val gekomen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Top 10 Omloop van het Houtland (1.1)

  1. Taco van der Hoorn (Ned) - in 3u57'19"
  2. Danny van Poppel (Ned) - op 4"
  3. Gerben Thijssen
  4. Timothy Dupont
  5. Alberto Dainese (Ita)
  6. Arvid de Kleijn (Ned)
  7. Stewart Campbell (NZe)
  8. Arne Marit
  9. Gil D'Heygere
  10. Erlend Blikra (Noo)

Van der Hoorn: "Ik kon gokken"

"Dat was inderdaad een nummertje", gaf Taco van der Hoorn mee op Focus-WTV. "Ik moest het tactisch spelen. Het was 80 kilometer spierballen rollen met Jonas (Rickaert, red)."


"We reden hard, maar waren allebei ook leeg. Guillaume Van Keirsbulck heeft dan de oversteek gemaakt en daarna mocht ik niet meer rijden, omdat wij met Danny van Poppel de snelste man hadden. Ik kon dus gokken."

 

"Toen het peloton dicht kwam, dacht ik: "Als ik nu ga, krijg ik hem eraf, want bij hem is het vet ook van de soep.""

 

"Dit is al mijn 3e zege van het seizoen. Voor een niet-sprinter en niet-klimmer is dat toch niet slecht", lachte de Nederlander.

Dit is al mijn 3e zege van het seizoen. Voor een niet-sprinter en niet-klimmer is dat toch niet slecht.

Taco van der Hoorn
bekijk ook: