Ga naar de inhoud

Gerben Thijssen verrast alle topsprinters in Gooikse Pijl na millimetersprint tegen Philipsen

 zo 18 september 2022 16:44
Een millimetersprint beslist de Gooikse Pijl.

Gerben Thijssen (Intermarché-Wanty Gobert) heeft een lijstje topsprinters het nakijken gegeven in de 19e editie van de Gooikse Pijl. Met het blote oog was het verschil met de nummer twee, Jasper Philipsen (Alpecin-Deceuninck), moeilijk te zien. Max Kanter (Movistar) sprintte naar de derde plaats.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Gerben Thijssen klopt mooi lijstje topsprinters

Fabio Jakobsen (de winnaar van vorig jaar), Arnaud De Lie, Alexander Kristoff, Mark Cavendish, Jordi Meeus, Dylan Groenewegen, Jasper Philipsen,... 

 

Meer dan genoeg snelle benen aan de start in Halle om te mikken op een massasprint na 199 kilometer. Het parcours in het Pajottenland probeert de sprinters wel elk jaar te testen met veel bochten en wegen die op en neer gaan, maar zelden laten de toppers zich daardoor verrassen. 

 

Vijf vroege vluchters beproefden hun geluk, maar wisten bij het ingaan van de laatste plaatselijke ronde al hoe laat het was. De namen van de vluchters: Marchand, De Pestel, Abrahamsen, Bassett en Tulner.

 

Marchand ging als eerste overboord vooraan, de overige vier hielden stand tot op 10 kilometer van de finish. Toen begon een zenuwachtige finale waarin Education First, Alpecin-Deceuninck en Lotto-Soudal zich vooral toonden op de eerste rijen. Quick Step-Alpha Vinyl was ondanks de aanwezigheid van Jakobsen en Cavendish niet erg aanwezig.

 

Geen enkele ploeg kreeg een treintje perfect op de rails en zo werd er met veel naast elkaar gesprint op een licht oplopende strook. Jasper Philipsen kwam op de rechterkant sterk opzetten, maar zijn timing was niet perfect.

 

Gerben Thijssen profiteerde van het wiel van ploegmaat Alexander Kristoff om net iets langer te wachten en zijn wiel voor dat van Philipsen te gooien. De Lie raakte ingesloten. Van Jakobsen en Cavendish was geen spoor. Groenewegen werd vijfde.

Thijssen: "Deze aankomst ligt me"

 • Gerben Thijssen: "Ik weet dat deze aankomst me ligt. Op 100 meter voor het einde voelde ik aan dat het nog mogelijk was om voorbij Philipsen te gaan, ook omdat het hier een beetje omhoog loopt. Daar hou ik van. Alexander Kristoff reed zijn eigen sprint en als ik kon, mocht ik proberen om er nog uit te komen. Als je zo een kans krijgt van zo een grote kampioen, dan moet je die grijpen. Ik voel me heel goed bij mijn ploeg."
 • Jasper Philipsen: "Als de finish iets dichterbij lag, had ik gewonnen. Ik zat goed vooraan, maar ik moest iets te vroeg beginnen aan mijn sprint. Tuurlijk is het jammer dat je niet wint als je er zo dichtbij bent.

Top Tien Gooikse Pijl 2022

 1. Gerben Thijssen
 2. Jasper Philipsen
 3. Max Kanter (Dui)
 4. Piet Allegaert
 5. Dylan Groenewegen (Ned)
 6. Arnaud De Lie
 7. Alexander Kristoff (Noo)
 8. Jordi Meeus)
 9. Arne Marit
 10. Tom Van Asbroeck