Ga naar de inhoud

Jeffrey Herlings is heer en meester in de GP van Turkije, Jago Geerts wordt 6e in de MX2

 zo 5 september 2021 16:32
Jeffrey Herlings (archieffoto) kaapt de overwinning weg in Turkije.

Jeffrey Herlings (KTM) heeft de Grote Prijs van Turkije in de MXGP-klasse gewonnen. De Nederlander was in de 8e wedstrijd van het seizoen op het circuit in Afyonkarahisar de beste in de eerste reeks en eindigde in de tweede reeks als tweede. 

Bekijk de samenvatting:

Voor Jeffrey Herlings is het de tweede overwinning van het seizoen. Eerder toonde hij zich de beste in Italië, twee maanden geleden.

 

De Spanjaard Jorge Prado parkeerde zijn KTM in het klassement op de 2e plaats. Hij kwam vandaag niet verder dan de tweede en derde plaats. 

 

De Sloveense regerende wereldkampioen en WK-leider Tim Gajser (Honda) herpakte zich na een 6e plaats in de eerste reeks met een overwinning in de tweede reeks. Daarmee belandde hij nog op de 3e trede van het GP-podium.   

 

Brent Van Doninck (Yamaha) was de beste Belg op de 12e plaats. Kevin Strijbos (Yamaha) werd 16e, Jeremy Van Horebeek (Beta) 17e.   

 

In de WK-stand blijft Gajser aan de leiding met 310 punten. Hij ziet Prado (297 ptn) naderen tot op 13 punten. De Fransman Romain Febvre (Kawasaki), zondag 4e, is derde met 293 punten. Van Horebeek is 14e, Van Doninck 16e en Strijbos 17e.   

Actiebeeld en reactie van Herlings:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Geerts wordt 6e in de MX2

De Franse wereldkampioen Tom Vialle (KTM) triomfeerde in de MX2. Na zijn zege in de eerste reeks werd hij tweede in de tweede reeks, achter zijn landgenoot en WK-leider Maxime Renaux (Yamaha). 

 

Renaux, 4e in de eerste reeks, eindigde op de tweede plaats in de GP. De Australiër Jed Beaton (Husqvarna) vervolledigde het podium na twee derde plaatsen.    

 

Jago Geerts (Yamaha) moest tevreden zijn met de 6e stek. Na een 9e plaats in de eerste reeks werd hij 6e in de tweede reeks. Julian Vander Auwera (Husqvarna) eindigde op de 24e plaats.   

 

In de WK-stand blijft Renaux aan de leiding met 314 punten. De Italiaan Mattia Guadagnini (KTM), 4e in Turkije, is tweede met 277 punten. Jago Geerts staat op de derde plaats met 262 punten. Vialle is met 180 punten terug te vinden op de tiende plaats.    

 

De motorcrossers blijven in Turkije, waar woensdag op hetzelfde circuit de GP van Afyon op de kalender staat.

Reactie van Jago Geerts: