Kompany verrast over grootte van standbeeld bij City: "Pose betekent veel voor mij"

  Vincent Kompany speelde 11 seizoenen bij City, dat hij in 2019 verliet voor Anderlecht. Hij was er aanvoerder en won 4 titels.

  Manchester City heeft vanochtend met een filmpje de standbeelden onthuld van Vincent Kompany en David Silva. De beelden van de 2 clublegendes kregen een plek aan de oostzijde van het Etihad Stadium. Kompany, die 11 seizoenen voor City voetbalde, aanvoerder was en 4 titels won, is onder de indruk van zijn sculptuur.

  "Deze erkenning had ik niet verwacht"

  "De eerste keer dat ik het beeld zag, kon ik niet geloven hoe groot het was", reageerde Kompany (35). "Vooral de pose betekent voor mij veel."

   

  Beeldhouwer Andy Scott maakte een standbeeld van de voormalige verdediger met de armen wijd open en het hoofd lichtjes naar beneden gericht.

   

  Kompany, jarenlang aanvoerder, verliet Manchester in 2019 voor Anderlecht met onder meer 4 landstitels en 2 FA Cups op zak. "Ik had echt niet verwacht op die manier door zo'n geweldige club erkend te worden", vertelt de huidige coach van paars-wit.

   

  "Mijn vrouw komt uit Manchester, mijn kinderen zijn geboren in Manchester en ze gaan terug naar een plek waar ze iets kunnen zien dat vertegenwoordigt wat hun vader heeft bereikt. En dat is iets dat ik niet kan beschrijven."

   

  "De eerste keer dat ik het beeld zag, kon ik niet geloven hoe groot het was. Maar ik ben dan ook een grote jongen", besluit Kompany met een knipoog.

   

  De standbeelden zijn van de hand van de gelauwerde beeldhouwer Andy Scott. Ze bestaan uit duizenden gelaste stukken gegalvaniseerd staal. 's Nachts worden de beelden verlicht met blauw getinte verlichting.

   

  Zaterdag neemt Manchester City het om 13.30 u op tegen Arsenal, in aanloop naar die partij kunnen de supporters de standbeelden van dichtbij bewonderen.  

   

  David Silva kreeg er een, omdat de Spaanse aanvallende middenvelder 10 seizoenen de kleuren van City verdedigde. Een derde standbeeld, van recordschutter Sergio Agüero, is voorzien voor juni 2022. De Argentijn speelde ook 10 jaar voor de club.

  Voorstelling van de beelden: