Ook in België succes voor Intermarché: Van Poppel sprint naar zege in Zottegem

  Het zijn mooie tijden voor Intermarché-Wanty-Gobert, want een dag na de zege van Rein Taarämäe in de Vuelta is het nu ook in eigen land prijs. Danny van Poppel was de snelste in een massasprint in een uitgeregende editie van de GP Zottegem, die sinds dit jaar de Egmont Cycling Race heet.

  De regen zorgde er niet alleen voor dat heel wat renners sneller dan gepland in de remmen knepen, maar zorgde ook voor spekgladde wegen en dus de onvermijdelijke valpartijen.

   

  Die zorgden voor een vleugje chaos in de finale, die door een late aanval van H3 (Haller, Herregodts en Huppertz) nog wat chaotischer werd. Maar de sprintersploegen lieten zich de kop niet gek maken.

   

  Niccolo Bonifazio had zin om na zondag in de GP Jef Scherens opnieuw te zegevieren, maar Danny van Poppel was te snel, goed voor zijn eerste zege van het seizoen. "Ik was al 4 keer tweede, maar nu was het toch eens prijs. Vrijdag wil ik in de GP Marcel Kint nog eens uithalen, daarna richt ik mij op de Benelux Tour."

  Uitslag Egmont Cycling Race (1.1)

  1. Danny van Poppel (Ned)
  2. Niccolo Bonifazio (Ita)
  3. Luca Mozzato (Ita)

  4. Christophe Noppe
  5. Jens Reynders
  6. Jens Debusschere
  7. Timothy Dupont
  8. Maurice Ballerstedt (Dui)
  9. Gil D'Heygere
  10. Joshua Huppertz (Dui)