Ga naar de inhoud

Hodeg troeft Merlier nipt af in millimetersprint in Marcel Kint Classic

 vr 20 augustus 2021 13:35
Hodeg en Merlier gaven elkaar geen duimbreed toe.

Alvaro Hodeg (Deceuninck-Quick Step) heeft de Marcel Kint Konvert Classic gewonnen, de fusie van Kortrijk Koerse en de GP Marcel Kint. In Kortrijk was een fotofinish nodig om de Colombiaan als winnaar aan te duiden in een spannend duel met Tim Merlier (Alpecin-Fenix).

In de Marcel Kint Classic staan de sprinters steevast schuimbekkend aan de start. Toch probeerden 5 renners nog een ander scenario uit te tekenen. Onze landgenoot Gianni Marchand (Tarteletto-Isorex) trok met Ottema, Van der Meer, Skaarset en Walker op pad.

 

Maar het vijftal kon de sprintploegen niet verrassen: op 10 kilometer van de aankomst in Kortrijk werden ze ingerekend. Het begin van een zenuwachtig gewriemel in het peloton om de beste uitgangspositie te bemachtigen.

 

Zoals wel vaker liep het dan ook mis in de sprintvoorbereiding. Onder meer Boy van Poppel ging tegen de vlakte. Nacer Bouhanni (Arkea-Samsic), de winnaar van 2018 en nummer 2 van 2019, werd opgehouden en miste de slag.

 

Alvaro Hodeg (Deceuninck-Quick Step) en zijn sprintloods Shane Archbold kregen zo onverwachts een gaatje. De Colombiaan ging vol zijn kans, maar kreeg Tim Merlier (Alpecin-Fenix), goed voor ritzeges in de Tour en de Giro, in zijn nek. 

 

Een fotofinish moest duidelijkheid brengen: Hodeg, die volgend seizoen naar UAE Team Emirates verkast, kreeg uiteindelijk de zege als afscheidscadeau voor The Wolfpack. Merlier (2e) en Danny van Poppel (3e) moesten vrede nemen met de ereplaatsen.

Bekijk de slotkilometer van de Marcel Kint Classic

Uitslag Marcel Kint Classic:

  1. Alvaro Hodeg (Col) in 4u23'39"
  2. Tim Merlier
  3. Danny van Poppel (Ned)
  4. Bram Welten (Ned)
  5. Jens Reynders
  6. Luca Mozzato (Ita)
  7. Jules Hesters
  8. Jordi Warlop
  9. Shane Archbold (NZl)
  10. Marius Mayrhofer (Dui) op 3"

Hodeg: "Ik had een gaatje, maar Tim kwam er snel aan"

Merlier: "Schoot 2 keer uit mijn pedaal in de sprint"

Van Poppel: "Liet gat vallen in de bocht en dat nekt mij"