Ga naar de inhoud

ATP klassement

naampunten
1
Novak Djokovic
11245
2
Carlos Alcaraz
8855
3
Daniil Medvedev
7600
4
Jannik Sinner
6490
5
Andrey Rublev
4805
6
Stefanos Tsitsipas
4235
7
Alexander Zverev
3985
8
Holger Rune
3660
9
Hubert Hurkacz
3245
10
Taylor Fritz
3100

Roger Federer (40) ondergaat 3e knieoperatie in anderhalf jaar: "Laatste kans om terug te komen"

 zo 15 augustus 2021 20:42

Zien we Roger Federer ooit nog terug op het allerhoogste niveau? De 40-jarige tennislegende ondergaat een 3e knieoperatie in anderhalf jaar tijd. "Ik wil mezelf nog een laatste kans geven om terug te komen", vertelt hij op zijn Instagram-account.

Geen US Open voor Roger Federer. De Zwitser ondergaat binnenkort alweer een operatie aan zijn geplaagde rechterknie. "De dokter heeft veel onderzoeken gedaan. Tijdens het gras-seizoen heb ik mezelf nog meer bezeerd. Dat is niet de manier om verder te gaan. Om me beter te voelen, moet ik een ingreep ondergaan. Ik wil mezelf nog een laatste kans geven om terug te komen."

 

Voor Federer, die maanden zal moeten revalideren, is het een zoveelste fysieke tegenslag. Het voorbije anderhalf jaar onderging hij al twee keer een ingreep aan de knie. Na de Australian Open van 2020 ging Federer een eerste keer onder het mes - hij stond nadien een jaar aan de kant. In juni volgde een nieuwe ingreep.

 

Na een lange weg terug stond hij deze zomer wel op Wimbledon. Daar verloor hij in de kwartfinale van de Pool Hubert Hurkacz. Nadien paste hij voor de Olympische Spelen.

Bekijk hieronder de boodschap van Federer

Lees ook: