Ga naar de inhoud

US Open in gevaar? Federer zegt af voor toernooi van Cincinnati

 do 5 augustus 2021 20:43
Heeft Roger Federer zijn laatste match gespeeld?

Moet Roger Federer (39) een kruis maken over de US Open? Minder dan een maand voor het laatste grandslamtoernooi van het seizoen trekt de Zwitser zich terug uit het toernooi van Cincinnati vanwege knieproblemen.

Na twee knie-operaties had Roger Federer gehoopt om zijn carrière in schoonheid te kunnen afsluiten, eventueel met een 21e grandslamtitel. Maar na zijn roemloze uitschakeling in de kwartfinales op Wimbledon stuurde de Zwitser zijn kat naar Tokio voor de Olympische Spelen.

 

In Cincinnati zou Federer weer opbouwen richting de US Open, het laatste grandslamtoernooi van het seizoen. Maar ook dat toernooi moet hij nu van zijn wedstrijdkalender schrappen. 

 

Federer heeft opnieuw last van zijn knie en wil geen risico's nemen. De kans dat de 20-voudige grandslamwinnaar kan deelnemen aan de US Open (30 augustus - 12 september) is plotsklaps een pak kleiner. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.