Ga naar de inhoud

VIDEO: LeBron ziet Simone Biles geschiedenis schrijven met ongekende sprong

 zo 23 mei 2021 11:00
" "
Simone Biles maakt haar rentree na meer dan 500 dagen zonder competitie.

Daar is ze weer. De Amerikaanse turnsensatie Simone Biles staat na 587 dagen weer op de competitiemat. De terugkeer van de 24-jarige gymnaste ging niet onopgemerkt voorbij. Op de U.S. Classics pakte ze meteen uit met een sprong die nooit eerder door een vrouw uitgevoerd was.

Simone Biles lijkt klaar te zijn voor de Olympische spelen. In Rio was ze al goed voor 4x goud en 1x brons en ook voor Tokio lijkt de meervoudige wereldkampioen de gedoodverfde favoriet voor de allroundtitel.

 

Zaterdag op de U. S. Classics-gymnastiekwedstrijd zette ze haar favorietenrol  alvast in de verf. Ze ging er met de allroundtitel naar huis, nadat ze er als eerste vrouw in geslaagd was om een "Yurchenko Double Pike"-sprong (zie video onderaan) in competitie te volbrengen.

Ik had me voorgenomen om vandaag mijn kans te wagen. Op training had ik de sprong al geoefend

Simone Biles

"Ik had me voorgenomen om vandaag mijn kans te wagen. Op training had ik de sprong al geoefend. Zo wist ik dat ik niet mocht overdrijven. Ik heb vaak de neiging om te veel kracht te gebruiken bij de sprong", vertelde Biles na afloop.

 

De 24-jarige gymnaste hoopte op een 6,8-moeilijkheidsscore, maar kreeg slechts een 6,6 van de jury.  Daarmee haalde ze - net zoals op de balk, vloer en de sprong - wel de hoogste score in Indianapolis en mocht ze opnieuw een overwinning op haar naam schrijven.

Ook LeBron James was onder de indruk:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.