Ga naar de inhoud

meest recent

Gijs Leemreize 1e renner die is uitgesloten vanwege verboden fietshouding

 wo 14 april 2021 19:46
Leemreize
Gijs Leemreize (rechts) toen hij nog mocht meekoersen in de Brabantse Pijl.

Na enkele uitsluitingen voor het wegwerpen van voornamelijk bidons is er nu met Gijs Leemreize ook een eerste renner uit koers genomen omdat hij met een niet-toegelaten houding op de fiets zat.

De nieuwe UCI-regels blijven voor beroering zorgen. Uitgerekend op de dag dat de Internationale Wielerunie zijn nieuwe regels voor het weggooien van bidons versoepelde (nadat een paar dagen een felle storm had gewoed vanwege het (te) strenge beleid tijdens de eerste koersen) loopt een andere renner voor het eerst tegen de lamp voor een andere reglementswijziging.

 

Sinds kort is het niet meer toegelaten om op de buis af te dalen of om met de handjes los in het midden van het stuur te fietsen. Het is wellicht die laatste houding die Gijs Leemreize de das omdeed in de Brabantse Pijl.

 

Dubbele pech dus voor Jumbo-Visma, die wat later in de wedstrijd ook zagen hoe kopman Wout van Aert de sprint om de zege verloor tegen Tom Pidcock.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Lees ook: