Ga naar de inhoud

In de Westhoek is SD Worx oppermachtig na koppeltijdrit

 zo 21 maart 2021 17:51
Majerus kreeg de overwinning cadeau van ploeggenote Pieters.

In Italië dicteert Trek-Segafredo de wet, in ons land is SD Worx hors catégorie. Het sterrenteam zette de Omloop van de Westhoek (1.1) helemaal naar zijn hand. Christine Majerus kreeg de overwinning cadeau van ploeggenote Amy Pieters, woensdag nog winnares van Nokere Koerse.

Wie niet deelnam aan de WorldTour-klassieker Trofeo Alfredo Binda (gewonnen door Elisa Longo Borghini), kon zich uitleven in de Omloop van de Westhoek.

 

SD Worx was met twee rensters keurig vertegenwoordigd in een kopgroep van 8 vrouwen. Onder meer Jesse Vandenbulcke en Valerie Demey werden in de finale in de steek gelaten door het duo van het topteam, Christine Majerus en Amy Pieters.

 

De tandem sprak uiteraard dezelfde taal, een groepje achtervolgers met Jolien D'hoore (ook al SD Worx) en Lotte Kopecky kwam te laat voor de overwinning.

 

Voorin ontpopte Pieters zich tot voorbeeldige ploeggenote. De Nederlandse had woensdag al Nokere Koerse gewonnen en gunde deze dagzege aan de Luxemburgse Christine Majerus, die zich meestal moet wegcijferen voor de kopvrouwen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Uitslag Omloop van de Westhoek (1.1)
1. Christine Majerus (Lux) 132 km in
2. Amy Pieters (Ned)  
3. Thalita de Jong (Ned)  
4. Amber van der Hulst (Ned)  
5. Jesse Vandenbulcke  
6. Nicole Steigenga (Ned)  
7. Valerie Demey  
8. Lucie Jounier (Fra)  
9. Jolien D'hoore  
10. Marjolein van 't Geloof (Ned)