Zidane: "Competitie is nog niet beslist, er volgen nog veel wedstrijden"

  Zinédine Zidane gelooft nog in de titel.

  Ondanks een waslijst aan geblesseerden heeft Real Madrid dinsdagavond de Madrileense derby tegen Getafe gewonnen. Coach Zinédine Zidane was tevreden over de prestatie van zijn team en wil de titel nog niet opgeven.

  Het was puzzelen voor Zinédine Zidane tegen Getafe, want de Fransman miste 9 spelers door blessures of schorsingen. Zo trad Real Madrid noodgedwongen aan in een 3-4-3-formatie, wat volledig nieuw was voor de spelersgroep.

   

  "We hebben geen tijd gehad om daar veel op te trainen, maar we hebben er wel even over gesproken voor de wedstrijd", sprak Zidane na afloop. "De spelers hebben het heel goed ingevuld."

   

  Real Madrid versloeg Getafe met 2-0, dankzij goals van Benzema en Mendy. "Aangezien we speelden in een veldbezetting die we niet gewoon zijn, hebben we het prima gedaan. Onze ingesteldheid was voorbeeldig. Dat we zo goed waren in een onuitgegeven formatie zegt veel over dit team", aldus Zidane.

   

  "Of we nog vaker op deze manier zullen spelen? Dat weet ik niet. We moeten ons altijd aanpassen aan de omstandigheden. Ik ben tevreden over hoe we dat vandaag gedaan hebben. En ik ben ook blij voor de spelers, want dit was niet makkelijk."

   

  De Koninklijke volgt nu op 5 punten van leider Atletico Madrid, dat wel 2 wedstrijden minder gespeeld heeft. "Onze fans zullen zeker vinden dat de titel nog niet verloren is. We blijven gefocust. De competitie is nog niet beslist. Er zijn nog veel wedstrijden te spelen", besloot Zidane.