Ga naar de inhoud

Titelverdediger Laurens Sweeck: "50 procent aan inkomsten verloren door coronacrisis"

 wo 6 januari 2021 16:50
Laurens Sweeck zet zichzelf niet tussen de favorieten voor de Belgische driekleur.
Laurens Sweeck zet zichzelf niet tussen de favorieten voor de Belgische driekleur.

Laurens Sweeck (Pauwels Sauzen-Bingoal) verdedigt dit weekend zijn Belgische titel in Meulebeke. Maar heel hoge verwachtingen heeft hij niet. "Ik beschouw me zondag als een outsider, die met een goede dag ver kan komen", zegt de uittredende kampioen.

Sweeck: "Het had allemaal net iets mooier kunnen zijn"

Vorig jaar soleerde Laurens Sweeck op een indrukwekkende manier naar zijn eerste Belgische titel bij de profs.

 

Hoe voelt de titelverdediger zich nu, 4 dagen voor het BK? "Niet slecht. Maar vorig jaar had ik in de aanloop naar het BK wel betere benen. Ik heb nog enkele dagen om die benen terug te vinden", lacht Sweeck.

 

Door de coronacrisis heeft de Belgische kampioen minder plezier beleefd aan zijn driekleur dan hij vooraf had gedacht. "De meeste wedstrijden gingen wel door, maar het was telkens zonder publiek."

 

"Financieel was ik er als Belgisch kampioen ook beter van geworden als het een normaal jaar was geweest. Ik heb zo'n 50 procent aan inkomsten verloren. Het had dus allemaal net iets mooier kunnen zijn."

Mijn gevoel is de laatste weken wat minder. Uit mijn uitslagen blijkt ook dat ik momenteel niet tot de beste Belgen behoor.

Laurens Sweeck

Denkt Sweeck dat hij zondag kans maakt op een 2e Belgische titel op een rij? "Uiteraard wel een klein beetje, maar ik ben zeker niet de topfavoriet. Ik beschouw me meer als een outsider, die met een goede dag ver kan komen."

 

"Mijn gevoel is de laatste weken ook wat minder. Uit mijn uitslagen blijkt dat ik momenteel niet tot de beste Belgen behoor."

 

"Ik hoop dat ik zondag uit de startblokken schiet met de eersten. Dan zien we wel wat dat uur zal brengen."

"Van Aert en Vanthourenhout zijn de 2 kanshebbers"

Sweeck ziet voor zondag 2 favorieten die  zijn driekleur kunnen overnemen. "Wout van Aert uiteraard. Hij heeft de afgelopen weken getoond dat hij er staat. In onze ploeg denk ik aan Michael Vanthourenhout."

 

"Daarachter zit het kort op elkaar. Ik hoop dat ik kan meestrijden voor het podium."

Bekijk het interview met Laurens Sweeck