Ga naar de inhoud

Van der Breggen na 2e wereldtitel: "Het blijft onwerkelijk"

 za 26 september 2020 18:30
Van Vleuten en Van der Breggen
Net als vorig jaar staan er 2 Nederlandse vrouwen op het WK-podium.

Met een 1e, 2e en 4e plaats was het nog maar eens Oranje boven op het WK wielrennen bij de vrouwen. Wereldkampioene Anna van der Breggen was uiteraard het gelukkigst, maar ook Annemiek van Vleuten en Marianne Vos konden leven met het eindverdict.

"Idioot! Echt idioot!", vat Anna van der Breggen haar week samen bij Maarten Vangramberen. "Deze trui wil iedereen hebben. Ook al is dit mijn 2e wereldtitel, dit blijft mooi en onwerkelijk."

 

"Dit was wellicht mijn laatste WK, zeker waarin ik kans zou hebben. In de 4e ronde voelde ik mij nog goed en heb ik het geprobeerd. Je weet nooit of je je een ronde later nog altijd zo goed voelt."

 

"Het was nog ver tot de finish, maar ik had snel aardig wat ruimte. Ik zat nog te denken: dit is langer dan de tijdrit (die ze ook won). Ik heb al meegemaakt dat ik plots leeg was naar het einde toe. Maar deze keer was het genoeg."

Zilveren Van Vleuten: "Dankbaar dat ik titel kon verdedigen"

"Het was ongelooflijk dat ik hier stond, dankzij de artsen die hebben meegedacht", zegt Annemiek van Vleuten over haar woelige afgelopen week.

 

"Eigenlijk had ik geen pijn aan mijn pols. Enkel in de sprint heb ik hem wat belast. Ik reed misschien iets meer in het zadel dan normaal, wat niet optimaal was op de steile stukken."

 

"Ik wilde er een zo lang mogelijke klim van maken en heb niet omgekeken. In de Giro Rosa slaagde ik erin de anderen dan te lossen, nu lukte het niet. Ik was vandaag toch niet zo goed als een week geleden."

 

"Maar ik ben blij en dankbaar dat ik mijn titel heb kunnen verdedigen. En het is mooi dat Anna het kon afronden. We hebben weer getoond hoe sterk we zijn."

Marianne Vos (4e): "Tevreden met mijn prestatie"

Marianne Vos moest met haar snelle benen hopen op een gesloten wedstrijd, maar uiteindelijk plaveide ze zelf de weg voor haar landgenoten. "Het plan was om in de voorlaatste ronde de koers hard te maken."

 

"Anna en Annemiek voelden zich allebei goed. Dit rondje zou dan zelf wel uitwijzen wie de beste was."

 

Vos won uiteindelijk toch nog de sprint om de 4e plaats. "Het gaat natuurlijk om het team, maar ik ben ook tevreden om mijn eigen prestatie."