Ga naar de inhoud

Demey toont zich (even): "Ik heb het geprobeerd en het is mislukt"

De Belgische vrouwen werd geen hoofdrol toegedicht in de wegrit, maar Valerie Demey kon zich in de beginfase toch even tonen. "Het was wellicht een leuke koers om naar te kijken, maar dit was voor ons te lastig."

Valerie Demey kon zich als enige Belgische in de kijker rijden met een vroege aanval. "Ik had gehoopt dat anderen zouden meegaan. Het was wat een zotte bedoening, want het was net een stuk met de wind op kop."

 

"Je probeert er toch nog iets van te maken. Ik had gezegd: ik wil iets proberen en ik heb iets geprobeerd. En het is mislukt (lacht)."

 

"Een ronde later reed er wel een groepje weg. Het zou leuk zijn als je alles kon voorspellen. Maar dit kan mij alleen maar sterker maken."

 

Demey ziet in winnares Van der Breggen een voorbeeld. "Ze is een fenomenale atlete en is de tegenpool van Van Vleuten, die maniakaal met haar sport bezig. Ze bewijst dat je niet extreem hoeft te doen om ook mooie resultaten te behalen."

Vandenbulcke: "Liep in neutrale zone spierscheurtje op"

Jesse Vandenbulcke sloot haar 2e WK bij de profs af op de 53e plaats. "Het was wellicht een mooie wedstrijd om naar te kijken, maar eerlijk gezegd was dit voor ons te lastig."

 

"Het begon al niet zo goed voor mij, want bij een val in de neutrale zone kreeg ik een stuur in mijn hamstrings. Ik denk dat ik daarbij een spierscheurtje heb opgelopen."

 

"Dat was heel pijnlijk in de eerste ronde, maar ik heb het eruit proberen te masseren. Daarna ging het iets beter. Ik heb op mijn tanden gebeten en toch nog het beste van mijzelf gegeven."

 

Met de wereldtitel voor Van der Breggen kan Vandenbulcke net als Demey goed leven. "Anna verdient dat. Ze loopt niet naast haar schoenen en blijft altijd joviaal."

Debutante Docx (102e): "Blij dat ik de finish gehaald heb"

Fien Van Eynde (100e): "Hele prestatie dat ik heb uitgereden"

Lone Meertens (94e): "Ik had geen goeie benen"