Ga naar de inhoud

Anderlecht huurt jonge Duitse aanvaller van Manchester City

 do 20 augustus 2020 16:23
Lukas Nmecha komt ook uit voor de Duitse beloften.
Lukas Nmecha komt ook uit voor de Duitse beloften.

Anderlecht-trainer Vincent Kompany heeft zijn connectie met Manchester City nog eens aangesproken. Paars-wit huurt de jonge aanvaller Lukas Nmecha voor één seizoen van City.

Lukas Nmecha, een 21-jarige spits met een Nigeriaanse vader en een Duitse moeder, werd geboren in Duitsland, maar verhuisde op jonge leeftijd naar Engeland. Net als zijn jongere broer Felix kreeg hij zijn jeugdopleiding bij Manchester City.

 

Nmecha, die bij de jeugd al zowel Engeland als Duitsland vertegenwoordigde, kwam al 2x in actie bij het eerste elftal van Manchester City. De voorbije jaren werd hij uitgeleend aan Preston North End, Wolfsburg en Middlesbrough.

 

Bij Anderlecht moet hij voorin de concurrentie aanscherpen. "Met Lukas erbij hebben we de extra optie in de spits waar we naar op zoek waren. Die concurrentie is noodzakelijk als we iedereen tot het uiterste willen pushen. Het is nu aan ons en aan Lukas om er alles aan te doen zijn grote potentieel om te zetten in doelpunten en assists", zegt sportief directeur Peter Verbeke.

 

Nmecha zelf kijkt uit naar zijn paars-witte avontuur: "Toen ik bij de beloften van City meetrainde, kwam het regelmatig voor dat we tegen de eerste ploeg speelden. Ik stond dan weleens tegenover Vincent Kompany, die me niet spaarde en op het veld vaak actief coachte. Ik heb heel veel zin in om nu opnieuw met hem samen te werken."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.