Ga naar de inhoud

Gazzetta zet Lukaku in top 5 van Serie A, Club Brugge-flop prijkt op 8

 di 4 augustus 2020 15:14
Romelu Lukaku
Romelu Lukaku

De Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport heeft een top 100 opgesteld van de beste spelers in de Serie A dit seizoen. Er staan 4 Belgen op het lijstje en de nummer 1 is niet Cristiano Ronaldo.

Voor de samenstelling van de top 100 hield de Gazzetta rekening met verschillende parameters: de wekelijkse beoordelingen in de krant, de doelpunten, de continuïteit, de invloed op het team en de rangschikking. Spelers moesten minstens 15 matchen op de teller hebben om in aanmerking te komen.

 

Seizoensrevelatie Atalanta is de hofleverancier. De club uit Bergamo levert 10 spelers, waarvan 4 in de top 20. De nummer 1 is een speler van kampioen Juventus. Niet Cristiano Ronaldo - die prijkt op 3 - maar wel Paulo Dybala. Met een gemiddelde van 6,8 kreeg de Argentijn ook de hoogste beoordeling van het seizoen.

 

Lazio-topschutter Ciro Immobile staat op de 2e plaats, gevolgd door Ronaldo, Papu Gomez (Atalanta) en Romelu Lukaku (Inter). "23 doelpunten in zijn eerste seizoen, een prima gemiddelde met 6,42 en veel nuttig werk opgeknapt voor zijn team", schrijft de Gazzetta over Lukaku

 

Op de 8e plaats prijkt met Sofyan Amrabat een oude bekende van de Jupiler Pro League. De middenvelder viel door de mand bij Club Brugge, maar speelde een ijzersterk seizoen bij Hellas Verona en versierde zo meteen een transfer naar Fiorentina.

 

In de top 100 vinden we nog 3 Belgen terug: Radja Nainggolan (Cagliari) staat op 15 en kreeg met 6,5 een hogere gemiddelde beoordeling dan Lukaku. Ook Dries Mertens (46e) en Timothy Castagne (84e) krijgen een vermelding van de Gazzetta.

De top 20
1. Paulo Dybala (Arg) Juventus
2. Ciro Immobile (Ita) Lazio
3. Cristiano Ronaldo (Por) Juventus
4. Alejandro Gomez (Arg) Atalanta
5. Romelu Lukaku Inter
6. Luis Alberto (Spa) Lazio
7. Zlatan Ibrahimovic (Zwe) Milan
8. Sofyan Amrabat (Ned) Verona
9. Dejan Kulusevski (Zwe) Parma
10. Josip Ilicic (Svn) Atalanta
11. Domenico Berardi (Ita) Sassuolo
12. Salvatore Sirigu (Ita) Torino
13. Duvan Zapata (Col) Atalanta
14. Sergej Milinkovic-Savic (Ser) Lazio
15. Radja Nainggolan Cagliari
16. Franck Ribéry (Fra) Fiorentina
17. Robin Gosens (Dui) Atalanta
18. Theo Hernandez (Fra) Milan
19. Francesco Caputo (Ita) Sassuolo
20. Andrea Belotti (Ita) Torino
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Dybala is ook MVP voor de Serie A

Niet alleen La Gazzetta dello Sport plaatste Paulo Dybala op 1, de Argentijn werd ook door de Serie A uitgeroepen tot MVP van afgelopen seizoen.

 

De 26-jarige Argentijn was in 33 competitieduels voor kampioen Juventus goed voor elf doelpunten en elf assists. In totaal scoorde de spitsbroeder van Cristiano Ronaldo, die hij opvolgt als laureaat, zeventien keer en deelde hij veertien assists uit in 45 matchen.

 

Juventus viel ook in de prijzen met doelman Wojciech Szczesny. De beste verdediger is Stefan de Vrij, ploegmaat van Romelu Lukaku bij Inter Milaan.

 

Daarnaast zijn er vermeldingen voor beste middenvelder Alejandro Gomez (teamgenoot van Timothy Castagne bij Atalanta), beste aanvaller Ciro Immobile (Lazio, de topschutter dit seizoen) en grootste belofte Dejan Kulusevski (Parma).