Nederlandse schaatsster Van Ruijven (27) overleden in Frans ziekenhuis

  De Nederlandse shorttrackster Lara van Ruijven is vandaag overleden. Dat meldt de Nederlandse schaatsbond. De wereldkampioene belandde vorige maand in het ziekenhuis in Perpignan door een auto-immuunziekte. Ze werd er in een kunstmatig coma gehouden.

  Lara van Ruijven was op stage met de Nederlandse nationale ploeg in Font Romeu, in de Pyreneeën, toen ze ernstig ziek werd. De Nederlandse schaatsster had te kampen met een stoornis aan haar immuunsysteem en er traden ernstige complicaties op, zoals inwendinge bloedingen.

   

  De voorbije weken werd ze twee keer geopereerd. Ze werd in een kunstmatig coma gehouden en vocht voor haar leven. Maar de pas 27-jarige Van Ruijven overleed uiteindelijk in het ziekenhuis in Perpignan in Frankrijk.

   

  Van Ruijven was de regerende wereldkampioene shorttrack op de 500 meter. Ze maakte deel uit van de Nederlandse aflossingsploeg die op de Winterspelen in Pyeongchang brons behaalde.

  Reacties op het overlijden van Van Ruijven

  Lees ook: