Toestand van Lara van Ruijven verandert niet: "Hopen op een wonder"

 wo 8 juli 2020 22:23
Lara van Ruijven

De Nederlandse shorttrackster Lara van Ruijven is de afgelopen dagen redelijk goed doorgekomen in het ziekenhuis in Perpignan. Haar medische situatie is ongewijzigd kritiek, zo zegt de Nederlandse schaatsbond.

Lara van Ruijven ligt nog steeds op de intensive care, waar ze in een kunstmatig coma wordt gehouden. Hoelang deze situatie gaat duren, valt niet te voorspellen. De behandeling is complex en van lange adem.

 

Wereldkampioene shorttrack Van Ruijven werd op 25 juni met gezondheidsklachten opgenomen. In het ziekenhuis leidde een auto-immuunreactie tot ernstige complicaties, waaronder inwendige bloedingen.

 

De afgelopen dagen traden nieuwe complicaties op, die de artsen wel weer onder controle hebben gekregen. "We hopen op een wonder", zegt Van Ruijvens vriend Ivar.

 

"De verzorging die Lara krijgt is uitstekend, maar haar toestand blijft zorgwekkend. Waar we veel steun uit putten zijn alle berichtjes, e-mails en andere sterkte-wensen die we vanuit heel de wereld ontvangen."

Lees meer over Lara van Ruijven