Stijn Desmet over trainingsgenote Lara van Ruijven: "Moeilijk om mee om te gaan"

  Stijn Desmet

  Stijn Desmet

  Shorttracker Stijn Desmet bereidt zich momenteel in Frankrijk voor op het komende seizoen, maar de precaire gezondheid van trainingsgenote Lara van Ruijven blijft het team wel zorgen baren.

  Stijn Desmet en zijn zus Hanne zijn samen met het Nederlandse team afgezakt naar Font Romeu in Frankrijk, om er de basis te leggen voor het komende shorttrackseizoen. Het trainingskamp werd wel overschaduwd door het nieuws over Lara van Ruijven, van wie de toestand nog steeds kritiek is.

   

  "Het is een heel rare en erge situatie die we nog nooit meegemaakt hebben", vertelt Desmet aan Sporza. "We blijven wel voorttrainen en als we op het ijs staan, lukt dat ook. Maar het blijft wel moeilijk om mee om te gaan. Haar situatie blijft heel ernstig. Als er nieuws komt, is iedereen altijd down."

   

  "We hebben wel professionele hulp gekregen om hiermee om te gaan. Zo kunnen we wel momenten vinden om onze gedachten te verzetten. We denken wel aan haar en proberen haar te steunen, maar veel kunnen we niet doen. Daar moeten we ons bij neerleggen."

  Mijn ambitie is om volgend seizoen op de wereldbekers een stapje hoger te zetten. Constant top 10 en af en toe top 5 en proberen een medaille te halen.

  Stijn Desmet

  Hoe is Stijn Desmet de coronacrisis doorgekomen? "Vrij goed", klinkt het. "Ons wedstrijdseizoen zat er ook zo goed als op, enkel het WK hebben we gemist. Dat was wel even een domper, want het hoogtepunt van het seizoen viel op het laatste moment weg."

   

  "Voor volgend seizoen gaan we ervan uit dat het EK en WK in januari en maart zullen doorgaan, al blijft het natuurlijk afwachten. Ook 4 wereldbekermanches hebben een datum gekregen, maar het is nog niet officieel bevestigd of ze ook kunnen doorgaan."

   

  "Mijn ambitie is om op de wereldbekers een stapje hoger te zetten. Constant top 10 en af en toe top 5 en proberen een medaille te halen. Ik kijk ook uit naar de aflossing, nu we weer een team hebben. Ik hoop goeie resultaten neer te zetten en ons te plaatsen voor het WK. Daarvoor moeten we top 8 in de wereld zijn."