Toestand shorttrackster Van Ruijven verslechtert: "Ze vecht voor haar leven"

  De Nederlandse wereldkampioene shorttrack Lara van Ruijven ligt nog altijd in een kunstmatig coma op intensive care. "Met ongelooflijk doorzettingsvermogen heeft ze de wereldtitel behaald, maar deze strijd is vele malen zwaarder", zegt de Nederlandse bondscoach.

  De 27-jarige Lara van Ruijven belandde in het ziekenhuis na een auto-immuunreactie die tot ernstige complicaties leidde, waaronder inwendige bloedingen.

   

  Van Ruijven onderging al 2 operaties, maar die hebben niet tot een verbetering geleid van haar toestand. Ze ligt nog altijd in een kunstmatig coma op intensive care, zonder hoop op een snel herstel.

   

  "Lara vecht momenteel voor haar leven", zegt shorttrackbondscoach Jeroen Otter. "Met ongelooflijk veel doorzettingsvermogen heeft ze op het ijs de wereldtitel behaald, maar deze strijd is vele malen zwaarder."

   

  Van Ruijven is de regerende wereldkampioene shorttrack op de 500 meter. Ze maakte deel uit van de Nederlandse aflossingsploeg die op de Winterspelen in Pyeongchang brons behaalde.