Ga naar de inhoud

Nauwelijks een bal geraakt, maar "Mexicaanse Messi" schrijft al geschiedenis

 do 25 juni 2020 15:54
Luka Romero.
Luka Romero.

Nauwelijks balcontacten en zijn ploeg niet kunnen behoeden voor een logische 2-0-nederlaag tegen Real Madrid. Toch gaat de naam Luka Romero sinds woensdagavond vlot over de snelle Spaanse tongen. De "Mexicaanse Messi" schreef dan ook effectief geschiedenis.

De reden waarom over Luka Romero druk gesproken wordt in Spanje is simpel. De jonge speler van Mallorca brak gisteren een record dat meer dan 80 jaar standhield.

 

Op 31 december 1939 was Francisco Bao Rodriguez "Sanson" 15 jaar en 255 dagen oud toen hij debuteerde op het hoogste niveau voor Celta de Vigo.

 

Romero was woensdag 15 jaar en 219 dagen. 36 dagen jonger en meteen de jongste debutant in La Liga. Hij werd geboren op 18 november 2004, 33 dagen nadat Messi voor Barcelona debuteerde.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Mexicaanse Messi omdat de Argentijnse Messi al bestaat

De naam is gevallen. Lionel Messi. De Argentijn heeft onbedoeld al heel wat jonge talenten gekraakt. Niet persoonlijk, maar door de lat der verwachtingen ongelooflijk hoog te leggen. Zelf debuteerde de ster van Barcelona in La Liga toen hij 17 jaar, 3 maanden en 22 dagen oud was. 

 

Wie op jonge leeftijd buitengewoon veel talent toont, krijgt wel vaker het Messi-etiket opgekleefd. Dat lot is ook Luka Romero beschoren. Sinds woensdag kent heel Europa zijn bijnaam "Mexicaanse Messi". Los van het feit dat zo'n etiket meestal meer een vloek dan een zegen is, is het in het geval van Luka Romero ook een grappig etiket.

 

De ouders van Luka Romero zijn namelijk allebei Argentijns en Luka koos voorlopig voor de U17 van Argentinië. Eigenlijk zou Luka Remero dus de "Argentijnse Messi" genoemd moeten worden. Maar u ziet het probleem. Die bestaat al.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Waar komt de vergelijking vandaan?

Luka Romero heeft drie nationaliteiten. Omdat zijn vader in Mexico voetbalde toen hij geboren werd, heeft Luka ook de Mexicaanse nationaliteit. Zijn vader sloot zijn carrière af op het eiland Mallorca, waar het gezin bleef wonen. Daardoor heeft Luka Romero ondertussen ook de Spaanse nationaliteit.

 

Op Mallorca werd zijn talent ontdekt. "Hij is het prototype van een Argentijnse nummer tien", zei Dani Pendin, assistent-trainer van Mallorca, recent aan de Spaanse sportkrant AS. "Hij is linksvoetig, snel, slim, ondeugend en competitief. In zijn leeftijdscategorie laat hij ongelooflijke dingen zien."

 

Een beschrijving die inderdaad aan Messi doet denken. Voeg daar nog zijn kleine gestalte aan toe (op dit moment 1,67m) en de link is snel gelegd. Zijn vader beseft gelukkig dat die vergelijking gevaarlijk is. "Ze is ongepast. Het legt enorm veel druk op een jongen van 15 jaar."

 

Er is sinds gisteren nog een link tussen Romero en Messi. Puur toeval wellicht. Romero debuteerde tegen Real Madrid op 24 juni, de verjaardag van...Lionel Messi.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.